Hand-in-Scan -globális piaci siker

A magyar startup csapata egy új, a piacon egyedülálló kézhigiéné ellenőrző rendszert fejlesztett, mely a kézhigiéné közvetlen és objektív értékelését teszi lehetővé. Küldetésük a kórházi fertőzések számának visszaszorítása, amely évente több százezer halálesetért felelős a nyugati világban, és hazánkban is óriási terhet ró az ellátórendszerre. A Hand-in-Scan készülék a folyamatos oktatás és ellenőrzés mellett képes a fertőzések és az ebből adódó halálesetek számát csökkenteni, valamint az egészségügyi kiadásokat mérsékelni. 2015 első negyedévében megkezdődött a HandInScan Kft. által fejlesztett és gyártott Hand-in-Scan Medical Trainer nemzetközi forgalmazása.

hand-in-scan-uj

Az első készülék a tengerentúlra, Kanadába került értékesítésre, a helyi infekciókontroll szakemberek széles körének nyílik lehetősége az IPAC konferencia keretében megismerkedni a Hand-in-Scan egyedülálló kézhigiénés szolgáltatásával. A második szkenner Németországba, a Hartmann-BODE központjába kerül. A Hartmann magyarországi leányvállalata már korábban együttműködést kötött a Hand-in-Scan csapatával, melynek keretében kiválasztott magyar kórházak számára közösen kínálják új, komplett kézhigiénés felmérő- és oktatóprogramjukat. Az első ilyen rendezvény jövő héten, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában lesz. Európa legnagyobb kórházába, a bécsi AKH (Allgemeines Krankenhaus Wien) újszülött- és koraszülött osztályára is kihelyezésre került egy készülék, ami az édesanyák és látogatóik kézhigiénés gyakorlatának fejlesztését segíti. Az itt megvalósuló komplex oktatási és kutatási programot az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány is támogatja. A Hand-in-Scan Medical Trainer a múlt hónapban elnyerte az IEEE (Institute of Electronic an Electrical Engineering) Robotika Tagozatának termék innovációs elismerését. A díjátadóra a szervezet legnagyobb éves rendezvényén Seattle-ben, 2700 szakember előtt került sor. A díjat a Hand-in-Scan ügyvezetője, Dr. Haidegger Tamás vette át. A Hand-in-Scan készülék és a kórházi fertőzések elleni átfogó megoldás legközelebb a június 16-19. között Genfben megrendezésre kerülő ICPIC 2015 nemzetközi infekciókontroll konferencián tekinthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .