Felvásárolta a BankRációt.hu-t az ingatlan.com

A legjobb hitelajánlatokat egy helyen összesítő  BankRáció.hu-t felvásárolta az ingatlan.com. Ezzel immár egy helyen, az ingatlan.com oldalán a lakáshirdetésekhez kapcsolódva érhetők el a legkedvezőbb hitellehetőségek a hazai érdeklődők számára.

 Személyre szabott hitelkonstrukciókat állíthatnak össze azok a lakáskeresők, akik Magyarország piacvezető ingatlanportálján próbálják megtalálni új otthonukat. A június 12-én aláírt felvásárlási megállapodás nyomán a BankRáció.hu szolgáltatásai elérhetőek az ingatlan.com oldalán is.

Így több mint harminc bank ajánlatai között válogathatnak a felhasználók, és egy adott lakáshoz hitelkalkulátorral számolhatják ki a várható törlesztőrészleteket, és ismerhetik meg a hitelek egyéb fontos paramétereit is: kamatok, kezdeti költségek, kamatperiódus hossza.

Egy átlagos lakás vételára a hazai ingatlanpiacon jelenleg 12-15 millió forint között mozog. Ha valaki a szokásos hitelkondíciók mellett akar a bankoktól pénzt szerezni, akkor a hitelkalkulátorral óriási különbségekre bukkanhat: többnyire 1-2 milliós, szélsőséges esetben akár hárommilliós eltérés is lehet a bankok ajánlatai között. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos lakáshitelnél összesen akár hárommillió forinttal is többet kell visszafizetnünk, ha nem a számunkra legjobb ajánlatot választjuk ki a bankok kínálatából.

bankracio

„Az emberek ki vannak szolgáltatva a lakáspiacon, nem ismerik a lehetőségeket, és a hitelek között sem tudnak feltétlenül eligazodni. Ezért a BankRáció.hu a hitelfelvétel lebonyolításában is segít az ügyfeleknek. A lakásvásárlás során a teljes hitelügyintézést átvállaljuk, ezzel rengeteg időt és pénzt lehet megspórolni” – magyarázta Gergely Péter, a BankRáció.hu társalapítója.

A hitel-összehasonlítással is foglalkozó BankRáció Kft. 100 százalékos tulajdonrészét az ingatlan.com csoportot birtokló Arkon Zrt. vásárolta meg. A BankRáció.hu-t fiatal közgazdászok, Kolláth Bálint és Gergely Péter alapította. Ők a cég aktív vezetői maradnak a felvásárlás után is.

A Bankráció Kft. éves árbevétele 2014-ben 103 millió forint volt. A partnerek a felvásárlás után a forgalom több, mint kétszeres növekedését várják 2015-re. Erre komoly esélyt látnak, hiszen már idén májusban meghaladta a cég a tavalyi összbevételét. Az ingatlan.com és a BankRáció.hu idén várhatóan több mint négymilliárd forintnyi lakáshitel felvételében fog segíteni a lakásvásárlóknak.

„Küldetésünk, hogy az ingatlant vásárló és eladó minden szükséges szolgáltatást elérjen az ingatlan.com-on. Hiszünk abban, hogy mindenki megtalálja itt nemcsak a legjobb ingatlant, de az ehhez megfelelő lakáshitelt is. Az emberek milliókat bukhatnak azon, ha rossz lakást választanak, vagy rossz hitelt vesznek fel: arra törekszünk, hogy ez a jövőben ne forduljon elő. Összehasoníthatóvá és átláthatóvá tesszük a több száz hitelt és segítünk abban, hogy a kívánt ingatlanhoz olyan ajánlatot válasszanak az érdeklődők, amelyik valóban belefér a családi költségvetésbe és nem rejteget „apróbetűs” buktatókat. Ehhez jelent komoly segítséget a BankRáció.hu-val kiegészült ingatlan.com. Ezzel jelentősen át fogjuk rendezni a ma ismert ingatlanpiacot.” – hangsúlyozta Mészáros Dávid az ingatlan.com alapítója és a tulajdonosa.

Az ingatlan.com célja a teljes körű, hatékony és etikus ingatlanpiac létrehozása. Szolgáltatási palettáját folyamatosan bővíti, hogy ezáltal az eladókat és a vásárlókat az ingatlanok adásvételénél minden kérdésben segíteni tudja. Így egy helyen intézhető többek között az online hirdetés, a kötelező energiatanúsítvány és a legjobb hitel kiválasztása.

 Az ingatlan.com korábbi felvásárlásai

A hazai internetes ingatlanhirdetési piacot 17 évvel ezelőtt az ingatlan.com teremtette meg, a cég ma már évente több mint 1 milliárd forint árbevételt termel. A társaságnak nem a BankRáció.hu az első komoly felvásárlása: idén már megszerezték az Iroda.hu csoportot, ezzel pedig egy kézbe kerültek a lakó- és kereskedelmi ingatlanok hirdetésével foglalkozó vezető portálok. A társaság tavaly áprilisban is bővített, akkor a kelet-magyarországi régióban erős Toplak.hu-t vásárolta meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .