Blogzine

A Nokia Networks bejelenti a Code Jam programozói verseny győzteseit

  • A Nokia Networks tavasszal hirdetett versenyt az ország legtehetségesebb fiatal programozóinak megtalálására, Nokia Code Jam címmel.

 

157 csapat jelentkezett, 32 került a 2015. június közepén tartott budapesti döntőbe. A verseny győztese a Sparrows csapat, tagjai Dankovics Attila, Eisenberger András és Mészáros András, akik 1 000 000 forintot és egy utat nyertek a Nokia Networks egyik K+F központjába.

NokiaCodeJam03

Az elmúlt két hónapban zajlott virtuális elődöntő során a Java és a C++ programozási nyelveket, valamint a népszerű szabadulós játékok világát ötvözte a Nokia Code Jam. A résztvevőknek programozói feladatok megoldásával kellett a virtuális szobákból kiszabadulni, miközben megismerhették a Nokia történetét is. A döntő virtuális világában gazdasági és katonai épületeket lehetett építeni, erőforrásokat gyűjteni, fejleszteni és gazdálkodni velük. A csapatok 24 órán keresztül mérkőztek egymással.

Mihálka Gergely, a Nokia Technology Center vezetője a díjátadón elmondta: A versenyzők kiválóan teljesítettek, számos innovatív megoldást láthattunk a megmérettetés során. Köszönöm a részvételt, és gratulálok a győztes csapatnak! A Nokia Code Jammel olyan innovatív kihívást szerettük volna a kezdő szakemberek elé állítani, amely jól tükrözi a minőségre és a fejlődésre épülő vállalati kultúránkat, ahol fontos a csapatszellem, a közös cél.”

A Nokia Networks közel 1400 szoftvermérnökkel hazánk egyik legnagyobb telekommunikációs kutatás-fejlesztési központját működteti Budapesten.

Megosztás