12 startupot karolt fel az Intel, a Cisco és a Deutsche Telekom

A három cég Krakkóban kiválasztotta azt a tizenkét startup vállalkozást, melyek a Challenge Up! elnevezésű, induló vállalkozásokat segítő kezdeményezés következő fázisában vehetnek majd részt.

A csapatok egy 4 hónapos inkubációs programban vehetnek részt, amely kifejezetten a dolgok internetén alapuló megoldásokkal foglalkozó vállalkozások számára hoztak létre. A nyertes csapatokat több mint 300 jelentkező közül választották ki a Challenge Up! Acceleration Week, egy ötnapos intenzív program során, ahol workshopokon és mentortalálkozókon vettek részt. A workshopokon többek között prezentációs technikát, termékfejlesztést, üzleti modelltervezést, értékesítési stratégiatervezést és felhasználói élményre fókuszáló felülettervezést (UX design) tanulhattak.

Az inkubációs program július és november között zajlik Krakkóban, Berlinben és Londonban. A programot sikeresen befejező startup cégek befektetésekhez, illetve termékeik gyorsabb piacra jutását célzó támogatáshoz is hozzájuthatnak. A programba jutó vállalkozások között megtalálható egy szabad parkolóhelyeket felkutató okostelefonos alkalmazás, egy okoskesztyű fejlesztője, üzletek látogatóinak számáról pontos statisztikát készítő szoftver, de önmagát lekapcsolni képes szobai lámpa is. A Challenge Up! kezdeményezést az Intel, a Cisco és a Deutsche Telekom azért hozta létre, hogy a dolgok internetének (internet of things, IoT) technológián alapuló megoldásán alapuló megoldások piacra jutását elősegítse.

challange up

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .