Blogzine

Téma és színész alapján veszünk színházjegyet

A zenés darabok a legnépszerűbbek Magyarországon. Kulka, Eszenyi és Alföldi eladja a jegyeket.

Imádjuk a zenés darabokat, színházba ritkán járunk egyedül, előadást pedig elsősorban témája és a benne szereplő színészek alapján választunk, derül ki a Ma este Színház! „last minute” jegyvásárlási portál és a Simple felméréséből. A rendszeresen színházba járók között a válaszok alapján magas a jól keresők, az 50 fölöttiek és a diplomások aránya. Az idei szezon legnépszerűbb előadásai közül is kiemelkedik a Vígszínház Revizora és a Centrál Chicagója, a nagyok közül a Vígszínház, a Pesti-, a  Belvárosi- és a Dumaszínház jegyeire csaptak le a leggyorsabban az érdeklődők a Ma este Színház! kínálatából.

A több mint 2500 színház iránt érdeklődő részvételével készített nem reprezentatív, online kutatás eredményei szerint az átlagosnál magasabb a színházjegyet vásárlók aránya az 50 év felettiek, ill. nyugdíjasok valamint a felsőfokú végzettségűek körében. Alacsonyabb azonban az alapfokú végzettségűek, a tanulók, a kismamák és a munkanélküliek körében. A kutatás apropójául az szolgált, hogy a Ma Este Színház! kedvezményes ajánlatai már új platformon, a Simple mobiltelefonos alkalmazásban is elérhetők.

Mi alapján választ előadást?

A megkérdezettek közül tízből heten többnyire előre megtervezik, hogy milyen programokon vesznek részt a szabadidejükben, színházjegyet az előadás témája és a színészek alapján választanak. Minden tizedik válaszadó számára az ad-hoc események kevésbé jellemzőek, míg minden ötödik sokszor az utolsó pillanatban dönt. Érdekesség, hogy utóbbi az átlagosnál jobban jellemző az idősebbekre, 50 év felettiekre, így nyugdíjas korosztályra.

„Az idei szezon előadásai közül a Ma este Színház! közönsége körében kiemelkedően népszerű volt a Revizor és a Chicago, a színészek közül a legnagyobb húzónév Kulka, Eszenyi, Alföldi, KAP, Bődöcs és Kiss Ádám – árulta el tapasztalatait Limbacher Tivadar, a last minute színházjegy vásárló oldal alapítója. – Az évad legnagyobb meglepetése számomra az, hogy ugyan sokat számít egy-egy ismert színész, rendező, vagy színház neve, mégis sok jegyet adunk el a kis, független, kortárs „noname” színházak előadásaira is” – tette hozzá a 2014. évben 105.500 jegyet értékesítő Ma este Színház! alapítója.

A fiatalok, az alap- ill. középfokú végzettségűek, a városban élők, a tanulók azok, akik a színházi programot jó előre megtervezik és kevésbé döntenek ad-hoc módon arról, hogy akár aznap este színházba mennek. Eközben egyre magasabb azoknak a száma, akik igénylik a lehetőségét, hogy online és mobilon is böngészhessék a programot, valamint vásárolhassanak jegyet.

szinhazjegyvasarlas

Azok akik legalább havonta színházba járnak a munkaerő-piaci státuszuk szerint aktívak, azok akik gondok nélkül, vagy beosztással, de jól kijönnek a jövedelmükből, illetve az 50 év felettiek, a felsőfokú végzettségűek és a budapestiek. Az adatok alapján elmondható, hogy színházba jellemzően legalább ketten vesznek részt a programon és leginkább a társukkal szeretnek színházba menni.

Kivel jár színházba?

Májustól a Simple alkalmazás Jegy szolgáltatásának részeként is elérhető a Ma este Színház! kínálata, így egyszerűen, akár néhány kattintással kiválaszthatóak és meg is vásárolhatóak a jellemzően fél áron kínált színházjegyek. Az alkalmazás további szolgáltatásainak kihasználásával akár egy teljes este minden fizetését intézhetjük mobiltelefonnal.

„Mint minden más kérdésben, itt is az volt az alapkoncepciónk, hogy minden előnyt ragadjunk meg, amit egy okostelefon nyújthat. Így a Ma este Színház!-zal való együttműködésnek köszönhetően, pár mozdulattal vehetünk kedvezményesen színházjegyet ma estére.” – mondta Benyó Péter az OTP Mobil ügyvezetője.

Megosztás