Blogzine

Szakmai gyakorlat, ösztöndíj, kutatás-fejlesztési lehetőségek Szegeden

Együttműködési megállapodást írt alá a Givaudan Hungary Kft. és a Szegedi Tudományegyetem


A víz- és szennyvízkezelési valamint más környezetvédelmi alap és alkalmazott kutatások területén működik együtt a Szegedi Tudományegyetem és a Givaudan Hungary Kft. A szegedi egyetem rektorhelyettese és a társaság ügyvezetője szerdán írta alá a stratégiai együttműködési megállapodást.

Dr. Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese és Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. gyárigazgatója írta alá azt a stratégiai együttműködési megállapodást szerdán, amely az alap- és alkalmazott kutatások mellett az oktatásra és a közös pályázatokra is kiterjed.

szte szegedAz intézmény és a társaság főként az eddig elkezdett kutatási-fejlesztési tevékenységeket folytatják és bővítik ki, kiemelten az alábbi területeken: környezetvédelem, a víz- és szennyvízkezelés, , műszaki és karbantartási fejlesztések valamint minőség-ellenőrzés.

Mindemellett a Givaudan Hungary Kft. szakmai gyakorlatokra fogad mérnök szakon tanuló hallgatókat, valamint támogatja a Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozási törekvéseit, például ösztöndíjjal, illetve a középiskolásoknak szervezett tanulmányi versenyek támogatásával. Ehhez – az SZTE Alma Materrel való együttműködésen belül – kapcsolódik az egyetemi értékek megőrzésének támogatása.

Az egyetem és a társaság megállapodtak arról is, hogy együttesen pályáznak a közös érdeklődési körükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítására is.

Az ízesítőanyag és illatanyag ipar piacvezető vállalataként a Givaudan egyedi és innovatív íz és illatanyagokat állít elő a megrendelői számára szerte a világon. A svájci központú, globális vállalat piaci részesedést tekintve vezető az ízesítőanyagok és illatanyagok gyártása és értékesítése terén. Vezető pozícióját alátámasztja értékesítési és marketing jelenléte a fejlődő és fejlett piacokon. A Givaudan által előállított ízesítőanyagokat felhasználják italok, sósalapú ízesítőanyagok, snack fűszerkeverékek, édesipari termékek és tejtermékek gyártása során.  A makói gyár ízesítőanyagok széles körét gyártja és szállítja a világ minden tájára. A világcég illatanyagokat is állít elő illatszereket és tisztítószereket gyártó vállalatok számára, a minőségi parfümöktől a mosószerekig.

A stratégiai megállapodás három évre szól.

Megosztás