Innovációs város a városi élet jövőjéről

Novemberig lehet jelentkezni, a nyertesek ötleteit meg is valósítják, és a döntősökre pedig pénzjutalom és karrierlehetőség is vár!

Az Ericsson megnyitotta a 2016-os Ericsson Innovation Awards regisztrációját. Az EIA egy globális verseny, amely lehetőséget ad a diákok számára, hogy innovatív ötleteket valósíthassanak meg az Ericsson szakembereivel együtt dolgozva.

eia awardsAz EIA 2016 témája a városi élet jövője: 2050-re a világ lakosságának várhatóan 70%-a él majd városi környezetben, az okos városok pedig nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy emberek milliárdjai élhessenek magasabb életszínvonalon. A verseny ezért elsősorban olyan ötletekre koncentrál, amelyek az információsi technológia segítségével javítják a városi élet minőségét, és biztosítják, hogy a jövő városai kreatívak, hálózatba kapcsoltak és fenntarthatóak legyenek az élethez és a munkához egyaránt.

Az EIA 2016 versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezhetnek. Minden jelenlegi diák jogosult a jelentkezésre. A regisztráció 2015. november 30-án zárul, a 10 elődöntőst 2015. december 18-án hirdetjük ki. Az elődöntősök közül kilencet az Ericsson zsűrije választ ki, míg a tizedik nyilvános szavazás alapján kerül kiválasztásra.

A 10 csapat mindegyike két kiválasztott Ericsson-szakemberrel dolgozik majd együtt, és közösen fejlesztenek ki egy minimálisan életképes terméket (minimal viable product, MVP), illetve üzleti tervet az alapötletükből. A zsűri közülük négy csapatot választ ki, akik részt vehetnek az EIA 2016 döntőjén Stockholmban.

A nyertes csapat 25 000 eurós, a második 15 000 eurós, a harmadik és a negyedik csapat pedig 1000-1000 eurós pénzjutalmat kap. Az ajánlat részét képezik a karrierlehetőségek is: az összes résztvevő jelentkezhet az Ericsson által biztosított lehetőségekre, és az elődöntősök interjúzhatnak szakmai gyakrolatra vagy teljes munkaidős állásokra.

A tavalyi versenyen 270 csapat nevezett 43 országból, a döntőbe Németországból, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és Indiából érkező csapatok jutottak. A tanulás jövőjének témája köré épülő versenyt a német Blendlee csapat nyerte, akik egy önfejlesztésre alkalmas felületet dolgoztak ki az Ericsson szakemberei segítségével.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson CTO-ja elmondta: „A jövőben mindenki és minden hálózatba lesz kapcsolva. Az Ericsson szerepe ennek az átalakulásnak az elősegítése, új lehetőségek biztosítása az innováció és az együttműködés terén az emberek, vállalkozások és a társadalom számára. Az Ericsson Innovation Awards 2016 egy olyan lehetőség, ahol az új generáció legokosabbjai lehetőséget kapnak az innovációra, és arra, hogy hozzájáruljanak a városi élet átalakításához.”

További információk az EIA 2016-ról, és jelentkezés a versenyre: http://www.ericsson.com/innovationawards

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .