Blogzine

Bemutatkoztak Hollandiában a hazai startupok

A holland-magyar DBH SeedStar bemutatkozási lehetőséget biztosított hazai start-upok részére az október végén megrendezett EHV Summit start-up konferencián Hollandiában. A kiválasztott start-upok a rendezvényen nemzetközi akcelerátorok, befektetők és mentorok előtt mutatkozhattak be, valamint saját standot és prezentációs lehetőséget is kaptak.
A DBH Group vezérigazgatója, Dr. Erdei Sándor a konferencia plenáris ülésén tartott előadást arról, hogyan építette fel az egyszemélyes vállalkozását, mely mára már egy országokon átívelő, egyedi üzleti modellel rendelkező nemzetközi cégcsoporttá vált. Emellett a vendégek betekintést nyerhettek a DBH csoportba tartozó SeedStar akcelerátor hollandiai programjába is.

A rendezvény programját nemzetközi előadók által biztosított, rendkívül változatos előadások tarkították. A teljesség igénye nélkül az alábbi témákkal ismerkedhettek meg a hallgatók: közösségi finanszírozás, cégalapítási és könyvelési tanácsadás, piacra lépéssel kapcsolatos tippek és nemzetközi sikertörténetek.

A DBH SeedStar által delegált start-upok a Beachegg, Bigo, EDMdesigner.com, Flying Objects, Hand-in-Scan, MosaicLights és Rabbit, a Brainport által szervezett mentorprogrammal is megismerkedhettek, valamint prezentálhattak a befektetők előtt, és részt vettek szervezett ügyféltalálkozókon is.

ehv-summit

Kocsis Dániel, a Bigo marketingvezetője és társalapítója elmondta, hogy több hasonló profilú céggel kerültek már kapcsolatba, ám az a lelkesedés és profizmus, amit a DBH munkatársai mutattak, új távlatokat nyitottak számukra. „Végig érezhető volt, hogy nem csak attrakcióként, egy kiállítás izgalmas startupjaként számítanak ránk, hanem valós tudással és valós kapcsolatokkal rendelkeznek, és eltökélt szándékuk, hogy felgyorsítsák a kockázati tőkebefektetéshez vezető folyamatot. Segítségükkel izgalmas és befolyásos emberekkel találkozhattunk, releváns tapasztalatot szereztünk, amely jó alap a további építkezéshez, és álmunk megvalósításához, ami nem kevesebb, mint egy globális városi márka létrehozása.”

A konferenciára egy külön weboldallal is készült a DBH SeedStar a Wezzpage start-up csapata segítségével, melyen a kiállító csapatokról bővebb információ található: SeedStar EHV.

Az EHV Summit zárásaként megrendezett közös vacsorán a DBH SeedStar csapatai további kapcsolatokat építhettek a meghívott nemzetközi szakértőkkel és befektetőkkel.

Az érdeklődő start-up cégek számára a DBH SeedStar lehetőséget nyújt hollandiai akcelerációs programjának megismerésére, ha elküldik one-pager bemutatkozásukat a seedstar@dbh-group.com címre.

Miért érdemes egy start-upnak Eindhovenbe menni?

Eindhoven a Philips szülőhelye, amely az évtizedek során rengeteg technológiai újítás létrejöttéért felelt, nemcsak saját fejlesztései, hanem kis cégek támogatása által is. Emellett itt található a Brainport régió, amelyet úgy is neveznek, hogy “The Smartest Place on Earth”*, ugyanis több mint 130 ezer innovatív technológiai dolgozik a “holland Szilícium Völgyben”. A fő fókuszterületek a High Tech Systems & Materials, Food, Automotive, Lifetec és Design. Továbbá a teljes hollandiai GDP 8 százalékát fektetik itt be kutatás és fejlesztésbe, valamint Európában a harmadik a kiadott szabadalmak tekintetében. A Financial Times Direct Investment Index-ben** Eindhoven Európában a Top3-ban van a nemzetközi befektetői attraktivitás tekintetében London és Helsinki mellett. És ha ez nem lenne elég, olyan top technológiai vállalatok találhatóak egy karnyújtásnyira egymástól, mint a Philips, ASML, TNO, Draka, FEI, Fluke, vagy a TomTom. Itt van továbbá a Strijp S, amely Eindhoven kulturális és kreatív központja.

Ebben a környezetben biztosít lehetőséget magyar start-upok számára a DBH SeedStar inkubátor és akcelerátor személyre szabott mentorálással és üzleti tancásadással.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük