4 digitális trend az idei évben

2016 a digitális innováció felgyorsulásáról szól a robotikától a mesterséges intelligencián át a virtuális valóságig. 

A GE legfrissebb cikkeprognózist állít a 2016-os esztendőre, melyben kiemeli, hogy az ugrásszerűen gyorsuló technológiai innováció világában egyre rövidebb idő alatt mennek végbe a nagy horderejű események. E felgyorsult világ és a digitális átalakulás hatásai minden területen érezhetők lesznek.

image

1. Alkotó+munka: egy új kreatív osztály kialakulása

Egyre több az olyan robot, amelynek ügyessége és gyorsasága már-már az emberével vetekszik. Az evolúciós technológia jelenlegi új hulláma azonban nem csak a manuális, hanem a kognitív feladatok automatizálását is magával hozhatja. A következő évtizedben a munkák akár 44 százalékát automatizálhatják, ám miközben azokosgépek felszabadítanak bennünket az unalmas feladatok végzése alól, azt is lehetővé teszik, hogy több időt fordítsunk a kreativitásra.

image

A jövő kollégája? Baxter már munkába állt és Greg Heinz társaságában a GE Healthcare wisconsini Korszerű Gyártástechnológiai Központjában egyszerűsíti a munkafolyamatokat. Forrás: GE Reports 

2. A mesterséges idegháló: a mesterséges intelligencia következő határa?

Az egyik legnagyobb filozófiai vita akörül folyik, hogy a mesterséges intelligencia képes lesz-e valaha is elérni az emberi intelligencia szintjét. Az „okos” és az „intelligens” között alapvető különbségek vannak. A mesterséges ideghálózatok olyan ugrásszerű fejlődést jelentenek a mesterséges intelligencia területén, amely a keresőmotoroktól kezdve a mobil eszközökön, a dolgok internetén, az épített és digitális infrastruktúrán, a drónokon és a robotokon át az űrkutatásig szinte mindent megváltoztathat.

3. Szabad tudat földrajzi kötöttség nélkül: a virtuális valóság által fémjelzett jövő

A virtuális valóság még mindig réspiacnak számít, de mostanra talán jelentős fordulópont küszöbéhez értünk. A nem is olyan távoli jövőben a számítógépek már folyékonyan tudnak majd kommunikálni közvetlenül az emberi aggyal, végső soron pedig támogatni tudják majd a számítógép és az agy közötti kommunikációt a virtuális valóságban.

4. Minden vállalat technológiára és szellemi tulajdonra épül majd

Ez a száguldó világ több, régóta működő vállalatot kényszerít majd, hogy felülvizsgálja és megújítsa tevékenységét és működési módszereit annak érdekében, hogy fenntartható módon és versenyképesen működhessen tovább.

Az innováció és az átalakulás elképesztő méreteket ölt. A felgyorsult változás jelentős hatásai minden iparágban és tudományágban érezhetőek lesznek. Ebben a helyzetben azok lesznek a győztesek, akik képesek gondolkodásukat folyamatosan frissíteni, és a gyors változások korában is relevánsak tudnak maradni. Ezt felismerve például a GE Digital üzletága digitális iparvállalati elképzelések jegyében olyan jelentős Predix platformokat és szoftveres megoldásokat fejleszt, amely gondoskodik ügyfelei sikerességéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .