Magyar biometrikus azonosítással működő hívástitkosító alkalmazás

 

A magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás felhasználói az alkalmazás napokban megjelent új verziójában már ujjlenyomatukkal is azonosíthatják magukat.

A CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás a hívások és üzenetek megfelelő biztonsága érdekében a titkosítást szigorú felhasználói azonosítással és alkalmazásvédelemmel párosítja. Az alkalmazás 2.7-es verziójától kezdve a felhasználóknak egy új, egyszerre kényelmes és biztonságos azonosítási mód használatára nyílik lehetősége. Az eddigi 6 számjegyű zárkóddal történő belépés mellett a telefonkészülékek tulajdonosai ujjlenyomatukkal is azonosíthatják magukat. Ez jelentősen egyszerűsíti az alkalmazás használatát, és megoldja a PIN kód „leleshetőségének” problémáját is.

ujjlenyomat-sajto-01Az ujjlenyomat alapú azonosításra azokon a készülékeken van lehetőség, amelyeken elérhető a Touch ID funkció (iPhone 5s, 6, 6s, 6 Plus vagy 6sPlus készülékek ujjlenyomat olvasó gombbal), valamint iOS 9.0 vagy újabb operációs rendszeren futnak. A CryptTalk felhasználóknak természetesen elérhető lesz az eddig használt belépési mód is, tehát a zárkódjukkal is azonosíthatják magukat az alkalmazásban.
ujjlenyomat-sajto-02 „Kényes kérdés, hogy egy értékes információinkat védő alkalmazásnál meddig mehetünk el a felhasználók kényelmének kiszolgálásában, hogy a biztonsági szempontok ne sérüljenek. A biometrikus azonosítás bevezetésekor ugyanazt az elvet követtük, amit a CryptTalk fejlesztésének egyéb fázisaiban: a legjobb iparági megoldásokat építjük be a rendszerbe, amelyek kipróbáltak és megfelelnek a legmagasabb IT-biztonsági kritériumoknak” – mondja Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

Az ujjlenyomat alapú azonosítással a biztonság terén sem kell kompromisszumokat kötni a CryptTalk felhasználóknak. A Touch ID működésének alapja egy speciális, a telefonba épített védelmi megoldás, a Secure Enclave, amely elkülönül a processzor, illetve az iOS többi részétől. Az ujjlenyomatok „képe” nem kerül tárolásra, csupán azok matematikai reprezentációja, amelyből az ujjlenyomatok visszaállítása nem lehetséges. Ezek az adatok biztonságosan, hardveres titkosítással vannak tárolva a készüléken, és nem érhetőek el sem az Apple, sem más harmadik fél számára.

“A biometrikus azonosítás egyre több területen hódít, ezzel a fejlesztésünkkel is a gördülékeny, ám biztonságos kommunikáció élményét szeretnénk erősíteni felhasználóinkban” – teszi hozzá Kun Szabolcs.

A CryptTalk-ról:

A CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívástitkosítási megoldás, amely a legfejlettebb titkosítási és hitelesítési technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. A CryptTalk biztosítja a felhasználók beszélgetéseinek visszafejthetetlenségét, és jogszerű megoldást kínál a magán- és üzleti kommunikáció védelmére.
A Kun Szabolcs és Megyeri Attila által alapított Arenim Technologies magyar startupként indult, mára stockholmi operációs- és budapesti fejlesztőközponttal működő nemzetközi IT vállalattá vált. Az Arenim telekommunikációs és IT-biztonsági megoldásait világszerte alkalmazzák, a cég által fejlesztett kommunikációs motorral folytatott hívások száma már 2012-re elérte a 100 milliót. A vállalat 2013-ban elnyerte az ISACA „Értékteremtés információbiztonsággal” díját, 2014-ben az EuroCloud partnerségi díját, a Közép-Európai Startup Awardsról (CESA) az év legjobb magyar startupjának és az év legjobb magyar cégalapítóinak odaítélt díjakat hozta el. Az Arenim Technologies a 2014-es Innovációs TechShow leginnovatívabb cége, a kelet-közép-európai régió legjobb pénzügyi-technológiai (Fintech) startupja, valamint a régió legjobb fejlesztői csapata lett. A CryptTalk ezen kívül az ITBN 2014 leginnovatívabb megoldása díjat is megkapta, míg az Arenim Technologies-t a CTIA 2014-ben a világ 40 legjobb mobiltechnológiai cége közé választotta.
A CryptTalk 2015 nyarán sikeresen megfelelt az NCC Group – a világ egyik legismertebb, IT biztonsági rendszerek vizsgálatával foglalkozó cége – vizsgálatán, amely az alkalmazást biztonságosnak, hibamentesnek és szakmai szempontból kiemelkedőnek minősítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .