Egészségügyi startupok 50 ezer eurót nyerhetnek!

A Bayer gyógyszergyár verseyét a pénz mellett mentor program is kapnak a legjobbak.

Azon frissen induló vállalkozások és fejlesztő csoportok számára, amelyeknek van egy megvalósításra váró ötlete, innovatív projektje az egészségügy területén, a Grants4Apps® program kiváló lehetőséget kínál.

A Bayer újra meghirdette Grants4Apps Accelerator nemzetközi programját. Ennek keretében olyan digitális egészségügy-profilú startupok pályázhatnak, amelyek szoftver- vagy hardverfejlesztései, technológiai projektjei hozzáadott értéket képviselnek a betegek és orvosok számára, nagyban hozzájárulnak a betegek egészségi állapotának, életminőségének javításához, valamint elősegítik az egyes gyógyászati eljárások fejlődését. Idén a Bayer elsősorban olyan projekteket vár, amelyek a cég fókuszterületeit érintik, mint például a női egészség, a kardiológia, a szemészet, a hematológia, az onkológia és a radiológia. A szervezők sem tartalmilag, sem formailag nem szorítják keretek közé az ötleteket: a nevezők bármilyen integrált, új generációs technológiával pályázhatnak, amely támogatja az adherenciát (terápia-hűséget), a diagnosztikát, a gyógykezelés nyomon követését, az orvos-beteg együttműködést vagy az egyes betegségek megelőzését. A megoldások lehetnek mobil alkalmazások, szolgáltatások, online adatfeldolgozásra alkalmas viselhető eszközök, diagnosztikai csomagok vagy akár gyógyászati készítmények.

A Grants4Apps 2013-ban indult, és egyike a Bayer azon sikeres nyitott innovációs kezdeményezéseinek, amelyekkel a vállalat crowdsourcing és co-working projektek keretében kívánja támogatni a fiatal vállalkozókat, valamint szorosabbra fűzni a velük való kollaborációt. A digitális egészségügy területére fókuszáló Grants4Apps® ösztöndíj program két éve az Accelerator inkubátor programmal bővült, mely így már nem csak pénzügyi támogatást, de szakmai mentorálást is nyújt az innovátor startupok számára. Ily módon az Accelerator ideális környezet az egészségügyben alkalmazott élvonalbeli technológiák fejlesztéséhez. 2015-ben 48 országból 215 startup cég jelentkezett a felhívásra.

Azon öt nyertes startup, amelyik a crowdsourcing-alapon működő programra a legígéretesebb digitális egészségügyi koncepcióval pályázik, 50 000 euróig terjedő pénzügyi támogatást valamint 100 napra (augusztustól decemberig) dedikált irodahelyiséget és infrastruktúrát kap Berlinben, a Bayer Pharma AG központjában. Ezen kívül a nyerteseket a Bayer saját szakértői és független üzletemberek mentorálják, üzleti modelljeik továbbfejlesztésében és projektjeik megvalósításában.

A harmadik alkalommal indított innovációs programra magyar pályázókat is várnak, 2016. május 31-ig ezen a linken lehet jelentkezni. Júniusban egy szakértőkből álló zsűri választja ki a legjobbnak ítélt, megvalósításra váró üzleti ötleteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .