Az EIT Digital startup versenyt hirdet

250 ezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital. Az EIT Digital Challenge olyan fiatal, növekedési fázisban lévő vállalkozások számára kínál lehetőséget, amelyek üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek.

A nemzetközi versenyre öt digitális technológiához kapcsolódó területen várják a pályázatokat 2016. július 15-ig. A résztvevők egyenként 50.000 eurós pénzjutalmat nyerhetnek, valamint támogatást kaphatnak az EIT Digital pán-európai innovációs hálózatának tagjaitól. A szervezet egyetlen közép-kelet európai partnereként, az ELTE vezette EIT Digital budapesti csomópont örömmel segít a hazai startupoknak a pályázat elkészítésében.

Az EIT Digital, a digitális innovációban és oktatásban vezető szerepet betöltő európai szervezet immár harmadik alkalommal hirdeti meg pán-európai startup versenyét, az EIT Digital Challenge-et. Európa legígéretesebb kezdő vállalkozásait keresik, hogy segítsék őket a növekedésben. Az Európai Unió országaiban bejegyzett, digitális technológiai innovációval foglalkozó vállalkozások a következő öt területen nyújthatják be pályázataikat:

* digitális ipar,

* digitális városok,

* digitális jóllét

* digitális infrastruktúra és

* digitális pénzügyek.

Kun Szabolcs, a magyar alapítású Cryptalk vezérigazgatója szerint: „Az EIT Digital Challenge egy egyedülálló kezdeményezés, amely azokat a fiatal vállalkozásokat célozza meg, amelyek készen állnak arra, hogy a nemzetközi piacra lépjenek, hogy termékeik és ötleteik jól ismert globális márkává válhassanak. Minden hazai startupnak ajánlom ezt a lehetőséget, mert az EIT Digital európai innovációs hálózata képes kinyitni az ajtót a magyar vállalkozások előtt az európai és a globális piacok felé. A CrypTalk-ot már 2014 óta segíti az EIT Digital, amelynek támogatásával számos új ügyfélhez jutottunk el, és sikeresen jelentünk meg a nemzetközi piacokon is.”

A jelentkezők jelentős nyereményekért szállnak versenybe: kategóriánként a három legjobb csapat hozzáférést kap az EIT Digital több mint 130 taggal – a digitális területen működő vezető európai nagy-, közép- és kisvállalatok, kutatóintézetek, egyetemek, valamint startupok – rendelkező innovációs hálózatához, valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kap az EIT Digital üzletfejlesztői csapatától. Az egyes kategóriák győztesei 50.000 eurós pénzjutalomban is részesülnek.

Minden kategória tíz legjobb csapata lehetőséget kap arra is, hogy személyesen bemutatkozzon a szakmai zsűrinek. A döntőket európai nagyvárosokban rendezik 2016 őszén.

Az EIT Digital budapesti csomópontja, a szervezet egyetlen közép-kelet európai partnereként regionális digitális innovációs központként működik. A magyar csomópont, mely 2012-ben alakult meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) vezetésével, partnere akadémiai oldalon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME); míg ipari oldalon az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom. A versennyel és a szervezettel kapcsolatos további tájékoztatásért keressék bizalommal a budapesti központ munkatársait.

“Az európai startupok számos akadállyal találkoznak, beleértve az európai piac rendkívüli tagoltságát. Ezért kulcsfontosságúnak vélem e vállalkozások segítését, hogy az európai fejlesztések számára kinyíljon a világ. Az EIT Digital Accelerator a nemzetközi kiugrás előtt álló vállalkozásokat támogatja a piac- és ügyfélszerzésben, továbbá a növekedéshez szükséges tőke bevonásában.” – fogalmazta meg a szervezet célkitűzését Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .