Blogzine

250 új munkahelyet teremt az SAP Hungary Kft. legújabb beruházása

Magyarország egyre közelebb jut ahhoz, hogy az informatika és a digitális fejlesztések területén is betöltse az adottságainak megfelelő szerepet – jelentette ki Varga Mihály az SAP Hungary Kft. újabb, mintegy négymilliárd forintból megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.

Az elmúlt években elért komoly gazdasági eredmények a vállalkozói szféra, a munkavállalók és a kormány közös sikerét jelentik – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta,  a gazdaság lendületének megőrzéséhez új megoldásokra van szükség, hiszen a ma már nemzetközi szinten is elismert eredmények ellenére még számos megoldandó feladat előtt áll az ország. A kormány ezért támogatja magasabb hozzáadott értéket előállító ágazatokat és a kutatás-fejlesztési tevékenységet – mondta a szakminiszter, kiemelve, hogy a foglalkoztatás területén elért eredmények mellett is egyre sürgetőbb feladattá vált a megfelelő szaktudással rendelkező munkavállalók arányának emelése. A tárcavezető elengedhetetlennek nevezte a munkabérek további növekedését.

A kabinet elkötelezett abban, hogy folytassa a beruházásokat ösztönző és a növekedést támogató gazdaságpolitikát, illetve továbbra is  komoly hangsúlyt helyez az innováció-vezérelt, az új technológiákat alkalmazó ipari termelés további térnyerésének elősegítésére – szögezte le a szakminiszter. Magyarország újraiparosítási programjában, az Irinyi Tervben a fejlesztendő ágazatok között kitüntetett helyet foglal el az infokommunikációs szektor.

Az SAP Hungary Kft. összesen hétmilliárd forintnyi fejlesztést indított el, amelynek az infrastrukturális beruházás mellett a legmodernebb technológiák kifejlesztése is része. A vállalat most bejelentett beruházása négymilliárd forintból valósul meg, amelynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesült a magas hozzáadott értéket jelentő, hazai informatikai szektorban. A Graphisoft Parkban épülő 5500 négyzetméteres új irodaház 2017 elejére készül el.

Megosztás