Blogzine

Új befektetés az OTP-DAY ONE Magvető Alapnál

A Commsignia friss tőkéből kívánja még több ügyfélhez eljuttatni piacvezető V2X technológiáját.
A V2X technológia piacvezetője, a Commsignia Inc. következő körös finanszírozást vont be a közép-kelet-európai régióban aktív, korai fázisú befektetők, az OTP-Day One Magvető Alap és a Credo Ventures vezetésével.
Az autók manapság négy keréken járó számítógépek, amelyek a világot szenzorokon és adatokon keresztül érzékelik. Bár egyre közelebb kerülünk az okos és önvezető járművek világához, a jelenlegi technológia még olyan hiányosságokkal küzd, amelyek megnehezítik a közlekedést, és sokszor emberéleteket is követelnek. A Commsignia megoldása a járművek és környezetük közötti vezeték nélküli kommunikációt és együttműködést segíti úgynevezett ’Vehicle-to-Everything’ (V2X) technológiával. A járművek egymással és az okos város (smart city) infrastruktúrával való összekötésével lehetővé válik egy baleset kilométerekkel korábbi észlelése, a gyalogosok figyelmeztetése esetleges veszély esetén vagy az autók zöldhullámra hangolása a belváros átszelése során.
A cég saját DSRC, LTE és 5G hálózatokat támogató hardver- és technológia-független kommunikációs platformját, illetve alkalmazásait kínálja autóipari szereplőknek, illetve okos város projektekhez. A menedzsment már számos vezető autógyártó céggel épített ki partnerséget, és a legtöbb amerikai és európai smart city bevezetésben aktívan részt vesz. A Commsigniát, mint független piaci szereplőt, előszeretettel választják ügyfeleik az egyedülálló technológia és az általa kínált biztonsági megoldások, valamint a csapat megbízhatósága és rugalmassága miatt.
A Commsignia Kft.-t, amely 100 százalékban az amerikai cég leányvállalata, három magyar alapító hozta létre, akik mindannyian elismert kutatók és autóipari szakértők. Kovács József, Virág László és Takács András jelenleg egy kiváló mérnökcsapatot igazgatnak Budapesten, miközben már négy kontinensen, összesen 15 országban menedzselik az ügyfélkapcsolatokat és a projektek sikeres leszállítását.
A frissen bevont tőkét elsősorban csapatbővítésre és a világ meghatározó autóipari régióiban új lokációk megnyitására szeretnénk felhasználni – mondja Kovács József, a Commsignia ügyvezetője és társalapítója. Tavaly óta a piaci lehetőségek megduplázódtak, és az önvezető autók színre lépésével mi is erősödő globális keresletet tapasztalunk az átfogó V2X megoldások iránt. Azt gondoljuk, hogy egyre többekhez el kell jusson a biztonságosabb közlekedés lehetősége, ezért olyan termékeken dolgozunk, amelyek a meglévő járművek, a gyalogosok, sőt még a drónok számára is könnyen hozzáférhetővé teszik a Commsignia V2X megoldásait. A gyorsabb terjeszkedés a cég számára megkönnyíti a következő körös tőkebevonást, amelyet már az Egyesült Államokban terveznek, ahol jelenleg előrehaladott tárgyalások folynak neves kockázati tőke befektetőkkel.
„Nagyon örülünk, hogy portfóliónk autóiparhoz köthető részéhez a Commsignia csatlakozik új befektetésként, ahol elsősorban az alapítók tehetségére, valamint technológiai és üzleti téren eddig felmutatott eredményeire építhetünk. Reméljük, hogy a tőkén túl értékes iparági tapasztalatunkkal, kapcsolatrendszerünkkel, továbbá befektetői szemléletünkkel is
hozzájárulhatunk a cég jövőbeli sikeréhez, és lehetőség nyílik az önvezető autó piacon működő startupjaink közötti esetleges szinergiák kihasználására” – nyilatkozta Kákosy Csaba, a Day One Capital Zrt. ügyvezető partnere az új befektetés kapcsán.
„Örülünk, hogy második magyarországi befektetésünkként a Commsigniát üdvözölhetjük – folytatta Andrej Kiska, a Credo Ventures partnere –; nagyon képzett csapat, akik a legújabb technológiát kínálják Közép-Európa legmeghatározóbb szektora, az autóipar számára, amelynek köszönhetően az okos autók (connected cars) lassanként mindennapjaink részévé válnak.”
A Commsignia a kooperatív intelligens közlekedési rendszerek (C-ITS, másképpen V2X vagy Car2X) – ideértve a járművek közötti (Vehicle-To-Vehicle – V2V), a jármű és gyalogos közötti (Vehicle-To-Pedestrian), valamint a járművek és környezetük (Vehicle-To-Infrastrucure – V2I) közötti kommunikációs technológiát – kutatásával, fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A cég a jövőt biztonságosabb közlekedéssel és interaktív önvezető autókkal képzeli el. Célja, hogy a jelenleg piacvezető beszállítói pozícióját megerősítse az egyre hangsúlyosabb okos autók piacán. www.commsignia.com
Az Alapot a Day One Capital és a Portfolion Zrt. közösen kezeli. A Day One Capital Magyarország vezető magvető kockázati tőkealap-kezelője, amely jelenleg két, korai fázisú, közép-kelet-európai, technológiai társaságokra fókuszáló kockázati tőkealapot kezel. A Portfolion közép-kelet-európai fókusszal rendelkező kockázati és magántőke alapkezelőként a vállalkozások finanszírozási igényét széles spektrumon fedi le, egészen a magvető fázistól az érett szakaszban lévő vállalatokig. www.dayonecapital.com
A prágai székhelyű Credo Ventures a közép-európai régió egyik legnagyobb korai fázisú kockázati tőkebefektetője. Több mint 70 millió eurós kezelt vagyonnal, valamint 8 országban működő, 30+ cégből álló portfóliójával a Credo Ventures magvető és Series ’A’ befektetéseket kínál globális potenciállal rendelkező technológiai cégeknek. www.credoventures.com

Megosztás