Újabb díjak magyar cégeknek, projekteknek

Egyre több magyar cég sikeres külföldön. Egy ország a nemzetközi versenyben kivívott pozíciója attól függ, hogy mennyire képes és kész a gazdasága az innovációra, az új megoldások alkalmazására, vagyis a gyors fejlődésre – jelentett ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: ma már versenyelőnyt jelenthetnek a nemzeti értékek, a stabilitás, ahogyan az egyes államok által követett megfelelő gazdaságpolitika is.

A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány feladata, hogy segítse a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező vállalatokat. Varga Mihály rámutatott: ezt a célt szolgálja a már évekkel ezelőtt kidolgozott és követett iparstratégia, a hozzá kapcsolódó programok és támogatások rendszere. Ilyen lépés az innováció-vezérelt gazdaságra való áttérés, az ipari termelés erősítése, a vállalkozások megerősödésének támogatása a hazai és az exportpiacon, illetve olyan kedvező üzleti környezetet kialakítása, az adórendszertől az adminisztráció csökkentésén át egészen az oktatási rendszerig, amely segíti a hazai vállalatok sikeres működését – tette hozzá a miniszter.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a kormány gazdasági eredményeinkre támaszkodva már számos módon és saját forrásból is tudja segíteni a magyar vállalkozások megerősödését. Így a beszállító-fejlesztési program, a nagyvállalati beruházás-támogatási program, és a szakképzési rendszer átalakítása is a gazdasági növekedés versenyképességi feltételeinek minőségi javítására irányul – ismertette Varga Mihály.

A hónap beruházója elismerésben a környezetbarát építőipari segédanyagokat gyártó Mapei Kft., és a dekoratív lakásvilágítás gyártásával foglalkozó EGLO Magyarország Kft. részesült. A hónap kis- és közepes vállalata díjat a magas minőségű alumínium nyílászárók és üvegtetők kivitelezésével Nordikal Kft. és a szoftverfejlesztő Precognox Kft. vehették át. A hónpap startup vállalata az agy és számítógép kapcsolatán alapuló mobil alkalmazást fejlesztő Mindtech Kft. és az elektromos kukásautók kutatás-fejlesztésével foglalkozó Electromega Kft. lett. A nemzetgazdasági miniszter ez alkalommal ismerte el a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért 2017.” nemzeti fordulójának továbbjutóinak munkáját is: az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. Startup Campus egyetemi inkubációs programját, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. InnoTrade projektjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .