Mobilos kuponok már Budapesten is

Elindult Magyarország első mobilkupon-alkalmazása Budapest Urban Guide néven.

Az Urban Guides Kft. startup cég fejlesztéseként. Az alkalmazás „unlock the city’s treasures” szlogenjével azontúl, hogy összegyűjti a város legkedveltebb helyeit, kedvezményekkel és speciális ajánlatokkal is kedveskedik regisztrált felhasználóinak.

Nagyvárosi kalauz a ’la Budapest

„A Budapest Urban Guide-ot elsősorban azért hoztuk létre, mert szeretünk itt élni és szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy mi teszi Budapestet Közép-Európa legizgalmasabb és legkülönlegesebb fővárosává. A különböző kategóriákba rendezett listáink saját (élet)tapasztalatainkon és élményeinken túl több száz budapesti, urbánus fiatal véleményét tükrözik; szerintük és szerintünk ez a város legjava” – vallják az indítatásról maguk a készítők az app ’hasábjain’.

A Colabs Center Startup Weekendjén eredetileg hobbiprojektként elindult koncepció a Jankovich Ilona nevével fémjelzett Brainpower tőkebefektetése után alakult vállalkozássá. A cég missziójának tekinti Budapest egyedi atmoszférájának és értékeinek kommunikálását a minél szélesebb külföldi és egyben az újdonságokra nyitott magyar célcsoport felé, amellett, hogy elsőként honosítja meg a hazai piacon az innovatív okosmobil-kupon megoldást.

A város legjobb helyei, kedvezményesen

Egyre több hír szól a klasszikus közösségi vásárlásra épülő kuponoldalak amerikai üzleti modelljének problémáiról, de annál kevesebb szó esik itthon a mobilkupon-alkalmazások térnyeréséről. Utóbbi trendet felismerve indult el a magyar fejlesztésű alkalmazás, ugyanakkor nemzetközi társaihoz képest más megközelítéssel: míg az amerikai vállalkozások a klasszikus kuponoldalakhoz hasonlóan széles körből válogatják ki leendő ügyfeleiket, addig a Budapest Urban Guide lényegesen szűkebb körre céloz. Az Urban Guide a benne szereplő helyeket minőségi és exkluzív alapon választja ki urbánus fiatalok szavazataira alapozva.

„Az alkalmazásban megtalálhatóak a város legjobb reggeliző helyei, romkocsmái, szórakozóhelyei vagy akár legizgalmasabb design- és divatboltjai, kortárs művészeti történései vagy akár szabadtéri helyei. A kiválasztás során a megbízható minőségen és egyediségen túl az alkalmazás azokra helyekre koncentrál, melyek a helyi arcokon túl a Budapestre látogatók számára is érdekesek lehetnek – tette hozzá Varga Balázs, a cég társalapítója. – Még számos fejlesztést tervezünk, érdemes lesz frissíteni az alkalmazást a jövőben.”

Ráadásul a helyek egy részén exkluzív kedvezményeket, ajánlatokat biztosít a regisztrált felhasználóknak. Az adott helyek tulajdonosai pedig az Urban Guide-on keresztül számos új és visszatérő vendégre számíthatnak köszönhetően az applikáció – amerikai zsargonnal élve – hyperlocal, vagyis közvetlen környezetre koncentráló marketing lehetőségeinek.

A startup cég még az idei év folyamán más nagyvárosokban is tervezi az app elindítását, többnyire franchise keretek között.

Hogyan lehet a kedvezményeket igénybe venni?

A kedvezményeket az alkalmazás felhasználói egy gombnyomással igénybe tudják venni, teljesen ingyenesen.

A Magyarországon díjmentesen letölthető alkalmazásban az adott hely profilján egyszerűen meg kell nyomniuk a „Felhasználom a kedvezményt” gombot és az ekkor megjelenő képernyőt kell megmutatniuk a hely alkalmazottainak. Így tehát nincs szükség elővásárlásra, nyomtatásra vagy arra, hogy összegyűljön a megfelelő számú vásárló.

Hogyan tudom letölteni az alkalmazást?

Az alkalmazás fejlesztői budapesti kommunikációs szakemberek, elsősorban a magyar felhasználók számára készítették azt nagy szeretettel, hogy egy zsebre vágható svájci bicskaként bármikor segítségükre lehessen Budapest felfedezésében.

Így a hazai iPhone és Android tulajdonosok számára az alkalmazás magyarul természetesen ingyenesen érhető el a hazai App Store-ban és Google Play store-ban, az angol nyelvű „For Traveller’s Special Edition” fizetős változat pedig a külföldi App Store-okban és Google Playen.

2 thoughts on “Mobilos kuponok már Budapesten is

  • 2012. október 24. szerda at 09:28
    Permalink

    Ha jól értem a teljes működést, akkor Hollandiában ezt az alkalmazást a scoupy nyomja. Nézzetek rá, lopjátok le :) az ötleteit, és nyomjátok le őket!

    (Bár összességében még mindig annyira web1.0 ez az egész, a Groupontól kezdve, hogy nem látom, hogyan lesz ez egy rentábilis biznisz mindenkinek, beleértve a hirdetőket magukat.)

    Reply
  • Pingback: Zsebre vágott instant kedvezmények | Insider Blogzin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .