175 millió dollárt fektettek a Taxify-ba

Európa vezető utazásmegosztó vállalata, a Taxify 175 millió dollár értékű tőkebevonást bonyolított le, a vállalat a befektetéseket az utazásmegosztó szolgáltatás technológiai fejlesztésére szánja. Céljuk, hogy megvalósítsák a városi közlekedés legjobb alternatíváját, különös tekintettel az európai és afrikai piacokra.

A befektetők közül a legnagyobb a Daimler, a világ vezető autógyártója, amely a portfóliójában tudhat számos közlekedéssel és technológiával foglalkozó európai vállalatot. A Daimler a befektetésnek köszönhetően a Taxify igazgatótanácsában is képviseltetni fogja magát.

„Világszerte csaknem 22 millió ügyfélnek nyújtunk mobilitási szolgáltatást, a közösségi autóktól és a multimodális platformoktól kezdve az utazásmegosztásig. A Taxify kitűnően kiegészíti a meglévő, kiterjedt portfóliónkat a mobilitási szolgáltatások területén. A gyorsan növekvő utazásmegosztó tevékenységeinek és a széles körű földrajzi lefedettségének köszönhetően a Taxify és a Daimler tökéletes párost alkot” – mondta el Jörg Lamparter, a Daimler pénzügyi szolgáltatások mobilitási csoportjának vezetője.

A Taxify befektetői köréhez a Didi Chuxing mellett most csatlakozott a Korelya Capital európai kockázatitőke-alap és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. Ez a tőkeemelés azt jelenti, hogy a Taxify értékét a befektetők 1 milliárd dollárra becsülik.

„Az a küldetésünk, hogy mobilis jövőt építsünk, és fantasztikus, hogy ebben olyan befektetők támogatását élvezhetjük, mint a Daimler és a Didi. A tavalyi évhez képest tízszeresére nőtt a Taxify-jal megtett utak száma, holott Európát és Afrikát világviszonylatban is az utazásmegosztás legösszetettebb piacai között tartják számon. Ma már több mint tízmillió ember használja a Taxify-t világszerte. De ez még csak a kezdet, hiszen egyre kevesebben vásárolnak saját autót és inkább a konkrét igények szerint szerveződő közlekedést választják” – mondta el Markus Villig, a Taxify vezérigazgatója és társalapítója.

A Taxify-t 2013-ban indította el Észtországban az akkor 19 éves Markus Villig, aki a szüleitől a főiskolai tanulmányaira kapott pénzből dolgozta ki a szolgáltatás első változatát, és saját maga toborozta az első sofőröket is ötlete megvalósításához. A Taxify napjainkban már a világ egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalata, több mint 25 országban 500 000 sofőr és 10 milliónál is több utas használja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .