Blogzine

Mostantól akár a hűtőd is intézheti a bevásárlást

A Consumer Electronic Show-n (CES) mutatták be be az új okoshűtőt, ami helyettünk is megrendeli az élelmiszert – egyelőre csak Amerikában.

Ez az első olyan vásárlási applikáció, amelyet egy hűtőbe integráltak. A Groceries by MasterCard legkényelmesebb és leghatékonyabb módon, a konyhán keresztül köti össze a vásárlót a legnagyobb élelmiszer áruházakkal.

Groceries_Cropped

A Groceries a MasterCard Labs és a Samsung közös fejlesztése, amely először az Egyesült Államokban lesz elérhető. A vásárlók egyelőre a két legnagyobb amerikai élelmiszer áruházlánc, a FreshDirect és a Shoprite kínálatából rendelhetnek.

A családtagok megrendelés előtt megoszthatják egymással a bevásárlólistájukat, módosíthatják a listán szereplő tételeket és a bevásárlókosár tartalmát. A vásárlás befejeztével a rendelést egy négyjegyű pin kóddal kell jóváhagyni, a fizetés pedig bankkártyával történik. A megrendelt élelmiszereket közvetlenül az áruházból szállítják ki a FreshDirect és a ShopRite futárai.

groceries-by-mastercard_23730648130_1-702x336

A Groceries a korábbi vásárlások alapján személyre szabott ajánlatokat tesz az árucikkekre és a márkákra vonatkozóan. A jövőben további funkciók is várhatóak, az alkalmazás menüjében többek között receptek és videók is elérhetők lesznek.

“A világban, ahol minden eszköz – a mobiltelefontól kezdve egészen a hűtőig – az internetre csatlakozik, változik annak módja, ahogy a vásárlók kedvenc márkáikat kezelik.” mondta Betty DeVita, a MasterCard Labs kereskedelmi vezérigazgatója.”Biztonságos és gondtalan vásárlási élményt szeretnénk nyújtani a fejlesztéseinken keresztül. Egyre több csatornát és eszközt használunk fel, így bővítve a vásárlási és fizetési lehetőségeket.

A MasterCard a Groceries alkalmazáshoz mobilverziót is készített, így a család valamennyi tagja létrehozhat saját bevásárlókosarat, a termékeket pedig akár vonalkód szkennerrel is hozzá tudja adni a bevásárlólistához. A Samsung Family Hub hűtő májustól lesz elérhető az Egyesült Államokban, nálunk nem tudni mikor.

Megosztás