Európa legnagyobb technológiai fesztiválján, a CEBIT-en jártunk!

Nemrég véget ért Európa legnagyobb digitális és innovációs kiállítása a CeBIT. A Parkl csapata rengeteg új tapasztalattal, élménnyel és érdekes történettel érkezett haza Hannoverből. Az IVSZnek, a Digitális Jólét Programnak és Magyar Nemzeti Kereskedőháznak köszönhetően mutathattuk be szolgáltatásunkat a világ minden tájáról érkező, innováció és a jövő megoldásai irá nt érdeklődő látogatóknak.
A CeBIT-et mindenki csak úgy emlegeti, hogy a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválja, azonban valójában akkor tudjuk felfogni, hogy ez mit is jelent, ha ott vagyunk és átéljük azt a hangulatot, amit egy 450 000 m2-nyi területen elterülő fesztivál nyújt nekünk.

Számunkra az első és legmeglepőbb dolog is az esemény méreteiből következett. 5 napon keresztül próbáltuk bejárni a fesztivált, de a negyedét sem sikerült felfedezni. Olyan világcégek látványos standjait láthattuk, mint a Huawei, SAP, az IBM és a Vodafone. A Huawei standja hatalmas, kb. 400 m2-en helyezkedett el, ahol bemutatásra kerültek az új technológiák, platformok és ökoszisztémák is amiken a vállalat jelenleg dolgozik. Az SAP egy valódi óriáskerékkel érkezett a rendezvényre, a Volkswagen pedig bemutatta önvezető autóját, ami ha kell akár házhoz jön értünk és amit a jövőben akár tömegközlekedési eszközként szeretnének forgalomba helyezni több német városban is.

Napközben zajlottak az előadások, az egyes technológiák, újdonságok bemutatása és a networking. Este 6 óra körül pedig a kiállítás átalakult egy igazi fesztivállá. A rendezvény közepén elhelyezkedő szabadtéri területen fel volt állítva egy színpad, amin számunkra a legelképesztőbb fellépést egy robotokból álló zenekar tartotta. Először fel sem fogtuk, hogy valójában robotok gitároznak és dobolnak a színpadon!

A magyar stand koncepcióját tekintve teljesen beleillett a kiállítás hangulatába. A stand egy várost formált meg, amit a magyar cégek innovatív megoldásai okosvárossá varázsoltak. A Parkl szolgáltatása ebbe a témába így pontosan beleillett, hiszen a mi küldetésünk és elsődleges célunk az, hogy a parkolás digitalizálásával és e-mobilitási megoldásainkkal élhetőbb okosvárosokat teremtsünk.

A kiállítás első napján minket ért a megtiszteltetés, hogy megnyissuk a magyar standot, a következő napokban pedig 3 előadást tartottunk 3 különböző helyszínen, olyan fellépők mellett, mint a Shazam alapítói, az IBM, vagy a Facebook szakemberei.
Az előadásainkat nagy érdeklődéssel fogadta a hallgatóság, után pedig a standunkon is felkerestek minket kérdéseikkel. A Parkl fogadtatása nagyon kedvező volt, mindenki innovatívnak és egy zseniális ötletnek találta. Az interaktív standunk az érdeklődők kipróbálhatták az applikációt, a sorompónyitást, a rendszámtábla leolvasó rendszerünket és az elektromos töltést is, így kicsit mindenki megtapasztalhatta azt az ügyfélélményt amit a Parkl nyújt. Az érdeklődők különböző országok képviseletében érkeztek standunkhoz a világ minden tájáról, ezentúl az automotív üzletág szakemberei is nagy érdeklődést mutattak termékeink iránt.

A CEBIT kiállítás a Parkl életében az egyik legmeghatározóbb, legizgalmasabb és legérdekesebb esemény volt, nem utolsó sorban pedig egy hatalmas
lehetőség, hogy megmutathattuk a világnak a technológiánkat és hogy hogyan szeretnénk hozzájárulni Európa és a világ nagyvárosainak fejlődéséhez.
Jövőre ugyanitt találkozunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .