Sziget-szubjektív: van még egy hely, ahol kápéval lehet fizetni

Jelentem alássan, a készpénzmentes Sziget utolsó napján találtam egy helyet, ahol készpénzt is elfogadnak! A hír igaz, de azért mégsem egészen…

Ritkán szigetelek, mármint nem csak a házat nem szigetelem, hanem Szigetre sem sűrűn járok… Az elmúlt évek néhány futó alkalmakor, amikor kimentem persze feltűnt, de idén végleg egyértelművé vált: a Szigeten kihalt a jó öreg készpénz intézménye. Ez pedig a szervezők és a Mastercard hosszú évek óta folyó, közös munkájának eredménye. Ennek részleteit ismertették minap egy érdekes tájékoztatón.

És valóban, Sehol, egyetlen helyen sem fogadnak el készpénzt. Az emléktárgyakat árulók sem, a kis kajáldák sem, még a bungee jumpingnál sem. Akinek van érintős kártyája, annak semmi dolga nincsen, csak azt kell vinnie.

Ha nincsen ilyen csippantós kártyája valakinek, akkor természetesen pénzt lehet vinni, csak a feltöltőpontokon digitális forintokra kell becserélnie annak, aki költeni szeretne. Ott chippel ellátott Mastercard logós karszalagot kapunk. A feltöltött összeget azután bárhol, egyetlen „pittyentéssel” fizethetünk. Érdekes, hogy ugyanazokon a terminálokon,

De oknyomozásom eredményes volt! A rabbik jelképes tíz forintot elfogadnak szolgálataikért ;) – ennek bizonyítására mellékelem a képet is. De szerintem jövőre vagy ingyen dolgoznak ők is, vagy lehet, hogy még a 10 forintos szolgáltatáshoz is igényelnek majd kártyaelfogadó terminált ;)

Íme:

 

És csatolok azért további néhány Sziget-életképet is.  A nyitókép a Bacardi techno-sátorban készült.

*

*

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .