Blogzine

Friss: magyar-német befektetés a CloudStorm szoftverrobot-startupba

– A PortfoLion és a hubraum 400 ezer eurós befektetéssel kívánja támogatni a robotizált folyamatautomatizálással foglalkozó startup cég termékfejlesztését és nemzetközi növekedését.

A cégek által rendelkezésre bocsátott tőke kiegészíti az Európai Bizottság „Horizon 2020” keretprogramja keretében a szoftverrobotok új generációjának kifejlesztéséhez biztosított 1,6 millió eurós keretet. A tőkeinjekciónak köszönhetően a CloudStorm új piacok felé nyithat, és felkészítheti a vállalatot a globális növekedésre. A gépi tanulási funkciók kifejlesztésével a CloudStorm a versenytársaknál korábban teheti tömegesen elérhetővé a technológiát.

Íme a részletek:  a CloudStorm a robotizált folyamatautomatizálás (Robotic Process Automation, RPA) tömegpiaci bevezetésén dolgozik. A vállalati szintű szoftverintegrációnak és az egyedi folyamatfelderítési módszernek köszönhetően a CloudStorm az első olyan RPA-szolgáltató, amely mérettől függetlenül minden vállalat számára elérhetővé teszi a „robotokat, mint szolgáltatást”.

A cég alapítói elkötelezettek egy úgynevezett Automated Office, azaz automatizált iroda létrehozásában, ahol az emberi munkaerő a hozzáadott értéket teremtő feladatokra koncentrálhat, miközben a szoftverrobotok végzik a manuális feladatokat.

A legtöbb vállalati szoftver eléggé merev és nehezen használható. Naponta több millió munkavállaló unalmas és ismétlődő feladatokkal tölti a munkaidejét, mert hiányzik a szoftverek közötti integráció, például a több forrásból származó információk riportokba rendezése vagy az adatok Excel és SAP közötti másolása és beillesztése. Az ilyen folyamatok automatizálásakor a jelenlegi technológiával a legnagyobb költségtényező az automatizálásra érdemes folyamatok megtalálása, és annak manuális kivitelezése tanácsadók segítségével. A CloudStorm csökkenti a folyamatok leképezésének manuális munkaigényét, és a drága tanácsadói órák számát. A rugalmas technológia egy innovatív üzleti modell kialakítását teszi lehetővé, ahol a kisebb cégek is élvezhetik az RPA nyújtotta működési előnyöket.

A CloudStorm kezdetnek az üzleti folyamatkiszervezési piacon lévő 6,7 milliárd eurós üzleti lehetőséget veszi célba. A cég meghatározott ágazatokon (banki, pénzügyi és biztosítási, gyógyszergyártó, telekommunikációs ágazat) keresztül lép be a piacra, amely területek szigorú szabályozás alatt működnek, és ennek megfelelően rengeteg olyan ismétlődő munkafolyamat és összetett informatikai rendszer létezik, amelyeket a CloudStorm egyszerűsíthet.

A három cégalapító – Nagy Bence, Rozner Mihály és Salamon Dávid – büszke az OTP és a Deutsche Telekom közös befektetésére, és, hogy első magyar startupként kerültek be a Deutsche Telekom üzleti portfóliójába.

Megosztás