Blogzine

Egy ötlet most több milliót érhet

– A Nemzeti Közművek 3 napos, 3 millió forintos összdíjazású ötletversenyre hívja az egyetemistákat, az ötletgazdákat és a startup alapítókat, amelynek társkurátora, Courtney Gras, a NASA korábbi mérnöke.

A szervezők smarthome, vagyis okos otthon; big data, blockchain, vagyis elosztott adatbázis és IoT, vagyis a mindennapokban használt eszközök online is elérhető megoldásait várják, amelyekkel a Nemzeti Közművek az energia és közmű szektorban megvalósítható ötletekkel még hatékonyabbá és rugalmasabbá teheti működését.

„Az NKM Hackathonnal a célunk olyan élvonalbeli ötletek és megoldások támogatása, amelyek fenntartható működéssel valódi változásokat jelentenek az energia és közmű szektorban, forradalmasítják, vagy megkönnyítik a Nemzeti Közművek belső működési folyamatait, valamint növelik az üzleti és piacelérési eredményeket. Az előző évekhez hasonlóan a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal tehetségek gondozására, akik ezen a versenyen lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák velünk ötleteiket.” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Közművek jelenleg több mint 4,2 millió lakossági áram-, földgáz- és távhőfogyasztó folyamatos ellátását biztosítja országszerte, mindeközben már több, mint 60.000 km hosszú elosztóhálózat műszaki karbantartásáról gondoskodik. Feladata a nemzeti közműszolgáltatási rendszer egységes irányításának biztosítása, hosszú távú, fenntartható működtetése. A nemzeti közműszolgáltatási rendszer célkitűzése a hazai ellátásbiztonság növelése, valamint az ügyfélkiszolgálás egyszerűsítése, gyorsítása és elérhetőbbé tétele országszerte.

A rendezvény előkészítésekor gondosan felmért problémákra, a versenyen részt vevők egy, a startup világban általános módszerrel – ún. Hackathonnal – keresik a válaszokat.

Jelentkezni lehet akár egy új technológiai megoldással, mobil alkalmazással, smarthome, IoT, fintech, big data, blockchain rendszerrel vagy egyedülálló energia megtakarítási eljárással.

A rendezvényen részt vevő fiatal tehetségek, startup csapatok, fejlesztők és innovatív szakemberek, termék- és üzletfejlesztési mentorok, illetve a kihívást megfogalmazó szakterület/iparág képviselőinek támogatásával 72 órán keresztül közös erővel hoznak létre újszerű megoldásokat a megjelölt témakörökben. A verseny során a jelentkezőkből kiválasztott 20 résztvevő csapat célja egy prototípus megalkotása, amely választ ad az NKM által kidolgozott szektor-specifikus kihívásokra.

Az NKM Hackathon hazai csapatát a Hackathon-in-the-Box szakemberei biztosítják. A közreműködő mentorok szakmai elismertsége pedig garanciát jelent arra, hogy a 72 óra végeztével értékes eredmények, prototípusok, illetve validációk szülessenek.

A rendezvény társkurátora, Courtney Gras – A NASA korábbi mérnöke, a fizikai inverterek kiváltását és a tárolók szoftveres vezérlését forradalmasító Design Flux Tech alapítója. 2016-ben felkerült a Forbes Top 30 harminc év alatti fiatal” listájára. Született vállalkozó, mentor.

A 3 napos munkát és prezentációt követően az ünnepélyes eredmény hirdetésre október 4-én, Budapesten a Nemzeti Közművek által megrendezett Flux Konferencián kerül sor.

A rendezvény helyszíne a Budapest Campus (a Millenárison)

Időpontja: 2018. október 1-3.

Jelentkeznés és további információ az alábbi linken:
https://www.eventbrite.com/e/nkm-hackathon-tickets-49409692721

Megosztás