A Pannon Egyetem a világ 150 legjobb vegyészmérnök képzője közt

A veszprémi Pannon Egyetemet egyedüli magyar – és a legjobb kelet-európai – egyetemként rangsorolták a shanghai ranking tudományterületi listájára. A magyar intézmény olyan neves egyetemekkel került egy kategóriába, mint például az amerikai Yale vagy a Berlini Műszaki Egyetem.

A veszprémi Pannon Egyetemet a világ 150 legjobb vegyészmérnöki képzést nyújtó intézménye közé rangsorolta a mértékadó Academic Ranking of World Universities (ARWU) által 2003 óta minden évben összeállított és közzétett Shanghai Ranking. A nemzetközileg is rangos vegyészmérnöki képzést folytató intézmény így olyan neves egyetemekkel került egy kategóriába, mint például az amerikai Yale vagy a Berlini Műszaki Egyetem. Az elismerés azért is különösen értékes, mert vegyészmérnöki tudományterületen a Pannon Egyetem egyedüli magyar és a legjobb kelet-európai egyetemként került be a világ legjobb 150 képzőhelye közé.

A veszprémi Pannon Egyetem a magyar felsőoktatási térben több mint fél évszázados hagyománnyal büszkélkedhet a vegyészmérnöki tudomány képzési területén. Az intézmény nemzetközi és hazai jó hírnevét az oktatás színvonalának, az elért kutatási eredményeknek, a tudományos publikációk kimagasló számának és minőségének, valamint a kiterjedt és hatékony vállalati együttműködéseinek köszönheti.

Az Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2003 óta minden évben közzéteszi a világ 500 legkiválóbb egyetemének mértékadó rangsorát. Az ARWU által publikált Shanghai Ranking a 2017. évi vegyészmérnök tudományterületi rangsorban a Pannon Egyetemet, egyedüli magyar és a legkiválóbb kelet-európai egyetemként, a legjobb 500 egyetemi képzésből az első 101-150 közötti kategóriába sorolta.
Link:http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings-2017/chemical-engineering.html

A brit Vegyészmérnöki Kamara (IChemE) által is akkreditált, nemzetközileg elismert vegyészképzést folytató intézmény így olyan neves egyetemekkel került azonos besorolásba, mint például az amerikai Yale vagy a Berlini Műszaki Egyetem.
Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a Shanghai Ranking rangsorában elért eredményre reagálva hangsúlyozta: „Nagy kihívás mértékadó, nemzetközi rangsorban előkelő helyezést elérni, hiszen annak nélkülözhetetlen előfeltétele a folyamatos, évtizedeken át tartó, kiemelkedően magas oktatói, kutatói és intézményvezetői szakmai nívó. A Pannon Egyetem által most elért figyelemre méltó eredmény jó példát mutat és mércét állít a magyarországi és a kelet-európai felsőoktatási tér többi, vegyészmérnöki képzésben érintett szereplőjének, ugyanakkor egyértelmű és fontos visszajelzés a hazai vegyipari cégeknek.”
A magasan jegyzett oktatói és kutatói eredményekhez ugyanis jelentős mértékben hozzájárulnak a Pannon Egyetem fontos szakmai együttműködő partnerei – a BorsodChem Zrt., a MOL-csoport, a Richter Gedeon Nyrt. és a Sanofi Zrt. – amelyek egyrészt Magyarország és a térség meghatározó és innovatív vegyipari nagyvállalatai, másrészt a végzős hallgatók biztos munkaadói.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .