Blogzine

EuroAsian Startup Awards: Új régió a globális startup térképen

Bővül a Global Startup Awards – Új lehetőségek nyílnak a magyar startup ökoszisztéma szereplői előtt Oroszországban, Törökországban, a Kaukázusban és Ukrajnában.

Budapesti központtal, magyar csapat kapcsolja be az azeri, a fehérorosz, a grúz, a moldáv, az orosz, az örmény, a török és az ukrán startup ökoszisztémákat a globális vérkeringésbe. A világ legnagyobb startup versenyének részeként a EuroAsian Startup Awards (EASA) célja, hogy felkutassa a régió legkiválóbb induló vállalkozásait és lehetőséget biztosítson számukra a bemutatkozásra. Az EASA létrejöttével a régió iránt érdeklődő magyar vállalkozások is hasznos piaci információkhoz juthatnak hozzá.

A EuroAsian Startup Awards részeként különböző kategóriákban és iparágakban, illetve nemzeti, regionális és globális szinten mérettethetik meg magukat a befektetőket, üzleti partnereket, inkubátorokat vagy akcelerátorokat kereső azeri, fehérorosz, grúz, moldáv, orosz, örmény, török és ukrán startupok. A legígéretesebb projektek jelölésében és kiválasztásában a nemzeti, regionális és globális ökoszisztémák legelismertebb szakemberei, vállalatai vesznek részt a nemzetközi média kiemelt érdeklődése mellett, amely az innovatív induló vállalkozások számára egyedülálló lehetőséget teremt a bemutatkozásra és a validációra.

Az EASA helyi partnerein keresztül nyolc nemzeti ökoszisztémát köt össze és kapcsol be a Skandináviát, Közép-Európát, Délkelet-Ázsiát, Dél-Ázsiát, Dél-Afrikát és Dél-Európát magába foglaló globális hálózatba. Ezzel egy közel 300 millió fős régióval, illetve fejlett és dinamikusan fejlődő startup ökoszisztémákkal bővül a Global Startup Awards.

Új piaci lehetőségek nyílnak meg a régió iránt érdeklődő magyar vállalkozások előtt is

A verseny megszervezésén és lebonyolításán túl, az EASA lehetőséget teremt a globális üzleti szereplők, nemzetközi szervezetek regionális piacra lépésére és konkrét együttműködések kialakításának elősegítésére is.

„Szeretnénk hidat képezni Nyugat és Kelet között, célunk, hogy megtaláljuk a régió ígéretes innovatív megoldásait és előmozdítsuk a globális együttműködéseket az innováció területén a legégetőbb társadalmi, gazdasági problémák kezelése érdekében. Ebben a folyamatban kiemelten fókuszálunk arra, hogy szorosabbra fűzzük az EASA országok és a globális startup ökoszisztéma közötti kapcsolatokat. A régiót tekintve egy hiánypótló kezdeményezést valósítunk meg, amely a hazai startup szcénában is értéket teremthet” – fogalmazott Sándor Attila, a EuroAsian Startup Awards-ot alapító MeOutGroup vezetője.

Meetup keretében ismerhetik meg az érdeklődők a 8 ország ökoszisztémáit

A jelentkezési időszak áprilisban kezdődik, a nemzeti döntők szeptemberben, a regionális döntő pedig várhatóan novemberben kerül megrendezésre. Márciusban az EASA nemzeti partnerei Budapestre látogatnak, ahol meetup keretében mutatják be ökoszisztémáik sajátosságait, illetve lehetőségük nyílik kapcsolatépítésre a hazai startup szcéna képviselőivel, majd Szegeden, a Big Forum on NGO Digitalization című konferencián is bemutatkoznak.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük