Blogzine

PowerUp! verseny: a 16+48 millióért 18-áig lehet jelentkezni (frissítve, új határidő)

A PowerUp! résztvevői az 50.000 eurós (16 millió forintos) fődíjért szállhatnak ringbe, de 48 millió is elcsíphető! Az InnoEnergy szervezésében megvalósuló verseny Kelet-Közép-Európa legnagyobb ilyen megmérettetése, az energetika, a mobilitás, a tiszta levegő, a cleantech, a fűtés és az okos megoldások terén.

Nézzük először pár pontban a lényeget:

– A pénzbeli nyereményeken túl, a verseny győzteseinek lehetőségük nyílik az InnoEnergy Highway programjában való részvételre, amely segít átalakítani az ötleteket és a terveket üzleti valósággá, és a csapatok lehetőségeket kapnak, hogy vállalkozásukat nemzetközi szinten fejlesszék.

– E program széles körű támogatás mellett akár 150.000 eurós (48 millió forintos) juttatást is kínál a kezdő vállalkozások számára, segítve a termékfejlesztési és termékvédelmi, csapatépítési, a vásárlók, illetve a külső finanszírozási források megszerzésére irányuló folyamatokat.

– Itt lehet jelentkezni: https://powerup.innoenergy.com/

– A győztest 2019. május 21-én választják ki Krakkóban az Impact’19 rendezvényen, ami Közép- és Kelet-Európa egyik legfontosabb gazdasági eseményének számít.

– A PowerUp! résztvevői most tehát az 50.000 eurós (16 millió forintos) fődíjért szállhatnak ringbe.

További részletek a versenyről:

A PowerUp!-ra jelentkezők száma évről-évre megduplázódik. A 2018-as InnoEnergy pályázatra 300 induló adta le nevezését, míg idén újabb rekordra számítanak a szervezők.

Az elmúlt két évben nem csak a beadott munkák száma, hanem azok minősége is emelkedett. Míg 2016-ban csupán 28 jelentkező rendelkezett kész prototípussal, addig 2018-ban már 120. Hasonló méretű növekedés volt tapasztalható a már működő termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező pályázók vonatkozásában is. A három évvel ezelőtti 19-ről a tavalyi esztendőre már 93-ra nőtt ezeknek a száma.

„A verseny elismertségét és növekvő presztízsét mi sem mutatja annál jobban, mint hogy egyre több olyan startup vállalkozás adja le nevezését, amely már előrehaladott állapotban lévő projektekkel foglalkozik. A PowerUp! megnyitja a fejlesztéshez vezető utat Közép-Kelet-Európa legbátrabb újítói számára és megadja annak a lehetőségét, hogy hozzáférjenek üzleti partnereink nemzetközi hálózatához” – emelte ki Jakub Miler, az InnoEnergy Central Europe vezérigazgatója.

Az idei pályázati kiírás, amelyre tehát 2019. március 11-ig (helyett immár március 18-áig) várják a jelentkezéseket, ugyanakkor nem csak anyagi szempontból kecsegtet ígéretes díjakkal, hanem az InnoEnergy rangos üzleti gyorsító programjában való részvétellel is.

A Highway program célja pedig az induló projektek felkarolása és azok európai piacra segítése. Azok, akik csatlakoznak a programhoz, támogatást kaphatnak egyebek mellett a jogi- vagy szellemi tulajdon védelemmel, illetve a hatékony prezentálással kapcsolatban. A további előnyök közé tartozik a nemzetközi ügyfelekkel való kapcsolatteremtés és az említett, akár egy 150 000 eurós pénzügyi befektetés elnyerése is az InnoEnergy révén.

Megosztás