Blogzine

Magyar sikersztorik az UNLEASH-en

Két hazai startup is megmutatja magát az év legnagyobb HR tech durranásán.

Idén is óriási volt a hype az UNLEASH körül. A londoni konferencia Európa legnagyobb HR tech rendezvénye, mely az ExCeLben kapott helyet. Az esemény a HR szakma elitjének gyűjtőhelye, a világ minden tájáról érkeznek döntéshozók. A látogatók itt találkozhatnak a jövő HR megoldásaival, diszruptív és innovatív technológiákkal. A rendezvényen két magyar startup, a Codecool és a Talentuno is képviseltette magát – a szakma lelkesen fogadta a HR tech forradalom hazai zászlóshajóit.

Az UNLEASH inspiráló előadói között volt Varjasi Gábor, a BP GBS Finance Global HR vezetője, Johnny Sanchez, a Netflix talent-felelőse, de a korábbi években például Richard Branson motiváló beszédét hallgathatták meg a vendégek. A speakerek között természetesen a nemzetközi top cégek képviselői is helyet kaptak, többek közt a HSBC, a Bayer, a Vodafone, az ING, a Slack, a Google, a Deutsche Telekom, a HP és a Cisco vezetői.

Az aktuális hot topikok, pedig a HR digitális átalakulása, a date-driven folyamatok, a smart data, a talent management, a dolgozói elégedettség, valamint az engagement folyamatok köré rendeződtek. Ezekbe nyerhettek bepillantást a résztvevők, és a kiállítók, akik között idén felbukkant két magyar sikersztori is, a Talentuno és a Codecool.

A diszruptív HR technológiát kínáló startup nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a HR demokratizálását. A Talentuno a HR szakma Ubere, a közösség erejére épít. A platform lényege, hogy a felhasználható állásokra ajánlhatja ismerőseit. Sikeres elhelyezés után a MatchMakerek (a felhasználók, akik jelölteket ajánlanak be állásokra) borsos jutalékokat kapnak.

„A tendenciák azt mutatják, hogy a HR folyamatok egyre drágábbak és egyre lassabbak. Egy munkavállaló elhelyezése akár egy hónapnál is hosszabb időbe telhet. A toborzási folyamatok felpörgetésére nyújt alternatívát a Talentuno. A hazai piacon lévő nemzetközi vállalatok már most – a release után fél évvel – is nagyon lelkesek, de az UNLEASH-en is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A látogatókat kifejezetten érdekelte a megoldás, sőt többen várják, hogy nemzetközi vizekre evezzünk!” – mondta el Kelliár Zsolt, a Talentuno CEO-ja.

A másik magyar sikersztori a Codecool programozó iskola fejlesztő tehetségeket szállít ügyfelei számára. A képzések során a diákok a technológiák mellett olyan soft skillekre is szert tesznek, mint a csapatmunka, a komplex üzleti gondolkodásmód, vagy agilis metódusok ismerete – ezek megléte a garancia a munkáltató elégedettségére. A cég CMO-ja, Bonyhádi Gábor így nyilatkozott az idei UNLEASH élményről. „Az UNLEASH remek terep arra, hogy felmérjük a piacot és felpörgessük a nemzetközi terjeszkedésünket, valamint, hogy ehhez releváns együttműködő partereket találhassunk. Nem rég kaptuk meg a 3,5 millió eurós befektetést, melyet újabb európai campusok nyitására fordítunk.”

Megosztás