Harmadik alkalommal nyert a One Identity

A négy főből álló veszprémi csapat – Kálóczi Dávid, Szabó Gergely, Tamás Csaba és Zana László – a „Song Hero” alkalmazás fejlesztéséért a legrangosabb „Judges Favorite” kategóriában hozták el az aranyérmet a több száz csapatból álló nemzetközi mezőnyben
A hackathon innovációs hatásairól és a nyertes projekt technológiai részleteiről a csapat tagjai a Startup Safari Budapest és a Veszprémi Technology Meetup rendezvényeken előadást tartanak

Az Angular Attack világszerte a legjelentősebb verseny ebben a kategóriában, amelyre több száz csapat nevez be minden évben – az online hackathon szakmai támogatói többek között a GitHub, a Google, a Zenko.IO a Rangle.IO és a Wijmo. A nyertes magyar csapat a verseny kezdete, 2016 óta részt vesz az Angular Attack nemzetközi programozóversenyen és eddig három alkalommal szereztek első helyezést az öt kategória egyikében.
Az Angular Attack versenyre a világ minden tájáról nevezhetnek 1-4 fős csapatok, akiknek 48 óra áll rendelkezésükre hogy a nulláról fejlesszenek egy tetszőleges alkalmazást, amely aztán öt kategóriában is megmérettetésre kerül: “Judges Favorite”, “Hacker Favorite”, Innováció, Dizájn és Népszerűség. Az első négy kategória győzteseit a szakértőkből – többek között a Google, eBay, Frontend Masters, Telerik delegáltjaiból – álló zsűri választja ki, például a forráskódot is alaposan megvizsgálva. Ezek közül is a “Judges Favorite” a legfontosabb kategória – az itt díjazott alkalmazás a többi kategóriában már nem nyerhet, függetlenül attól hogy megfelelt azok kritériumainak is. A legnépszerűbb alkalmazás kiválasztása pedig nyilvános szavazással zajlik.

A veszprémi csapat eddigi győzelmei az Angular Attackon:
2019: a „Song Hero” alkalmazás a „Judges Favorite” kategória nyertese lett. A Guitar Hero-n alapuló interaktív zenei játékban a Diszkópatkányok című film taktusaira gyűjthetünk pontokat, már amennyiben játékosunk megfelelően playback-el és headbang-el.
2018: a „Bubble Beat” nevű DJ alkalmazás a “Hacker Favorite” kategóriában lett győztes
2016: a „Balatone Waves Sound Player” speciális relaxációs alkalmazás már a verseny történetének legelső alkalmával elhozta a „Judges Favorite” díjat a 3600 regisztrált csapat közül

Az idei év nyertes csapatának tagjai: Kálóczi Dávid, Szabó Gergely, Tamás Csaba és Zana László – a korábbi évek sikereihez pedig Hugyák Tamás és Méreg Balázs kollégáik is nagyban hozzájárultak. A csapat tagjai és támogatóik mindannyian a One Identity (korábban Balabit) veszprémi fejlesztőcsapatának munkatársai, akik munkájuk során is használják az Angular-t, jelenleg is ez a vezető frontend technológia a vállalatnál.

A One Identity 2018. januárjában vásárolta fel az egyik legsikeresebb hazai startupot, a Balabitet, amelynek hazai (budapesti és veszprémi) fejlesztőközpontjai jelenleg a One Identity legnagyobb fejlesztési bázisai. A vállalat egyik legdinamikusabban növekvő területe a One Identity Safeguard for Privileged Session Monitoring terméken alapul, amely a Balabit akvizíciójával került a portfólióba, és az eszköz felületét a versenyben is használt technológiával, Angular-ral fejleszti a veszprémi csapat.

A csapattagok aktív résztvevői a hazai technológiai közösségeknek és szívesen osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a tanulni vágyókkal:

2019. április 18-án 15:00 órától a Startup Safari Budapest keretében tart előadást Zana László a hackathon projektek fontosságáról, azok hatásairól a termékre, a csapatkohézióra és a szakmai fejlődésre. Konkrét példákon keresztül mutatják be hogy egy hackathon projekt miként indukálja a cégen belüli innovációt és ez milyen hatással van a produktivitásra.

2019. április 24-én 18:00 órától a Veszprémi Technology Meetup-on, a One Identity havonta megrendezésre kerülő ingyenes rendezvényén élőben is bemutatásra kerül az idei nyertes „Song Hero” alkalmazás. A pizzázással egybekötött élménybeszámolón technológiáról és a verseny részleteiről is lehet beszélgetni a fejlesztőkkel. Bővebb információ a Veszprémi Technology Meetup facebook oldalán érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .