Okos gyerekeket keresnek az I. Kukásztáborba!

Egy ipari robotokat fejlesztő cég jótékonysági tábort szervez Szegeden olyan gyerekeknek, akik szívesen töltik idejüket hulladékok gyűjtésével, majd azok szétbontásával, feldolgozásával. A tábor nem titkolt célja, hogy környezettudatosságra nevelje és hasznos ismeretekre tanítsa a gyerekeket.

“Gyermekkoromban mindig nagyot dobbant a szívem, amikor egy friss konténert, vagy esetleg egy érintetlen kupacot lomot láttam meg az utcán. Szegeden évente kétszer volt karácsony, egyszer márciusban, egyszer pedig szeptemberben, ugyanis ilyenkor rendezett a város lomtalanítást. A gyűjtőautók mindig szombat reggel 7 órakor indultak a hulladékért, mi persze ilyenkor már rég biciklin ülve róttuk az utakat használható alkatrésze után kutatva. Szüleimtől soha nem kértem semmit, amire szükségem volt, azt összegyűjtöttem, illetve cserélgettünk egymás között kukász barátaimmal.

Mára már szabad bejárásom van több nagy elektronikai hulladék feldolgozóba, a saját ipari csarnokomban élek és robotokat tervezek naphosszat, mégsem felejtem el soha azt az izgalmat, amit a gyűjtögetés adott fiatalként” – meséli Parrott Ananda, a tábort rendező Iron Rainbow Kft ügyvezetője.

Azért merült fel benne a tábor ötlete, mert nagyon szeret okos és kreatív gyerekekkel időt tölteni, jó érzés tanítani őket és tanulni tőlük. Biztos benne, hogy az országban több száz gyerek érez az övéhez hasonló eufóriát egy kidobott rádió vagy egy poros rekamié alatt megbúvó VHS-lejátszó láttán. Nekik szeretne egy olyan környezetet biztosítani, ahol hasonló érdeklődésű kortársaikkal ismerkedhetnek meg, és a közös kukázások, majd szerelések közepette osztozhatnak az örömön!

A július 10-én kezdődő ötnapos kukásztáborba 11 és 16 év közöttieket várnak, akikkel ipari megmunkálóüzemeket, ipari szakkereskedéseket, felületkezelő üzemeket és hulladéktelepeket fognak meglátogatni, majd az összegyűjtött zsákmányt közösen szétbontják, és a szegedi mérnökcsapat segítségével új találmányokká építik át.

A tábor azért ingyenes a résztvevőknek, hogy a gyerekeket kizárólag érdeklődésük, tudásuk, elhivatottságuk alapján lehessen válogatni. A résztvevőknek lehetőségük lesz saját projektjeikről beszámolni, egymással, illetve a felügyelőcsapattal átbeszélni a jövővel kapcsolatos terveiket, tájékozódni a különböző iparágak haladási irányáról, fejlődési üteméről.

Parrott Ananda vlogokat is készít a YouTube-ra, azok fő tematikáját a fiatalok edukálása, a munkamorál megalapozása, a célok pontos lefektetése, és a tudatos munkavégzés fontosságának hangsúlyozása jelentik:

“Manapság kívülállónak lenni, a megszokottól eltérő módon élni és gondolkodni nagy bátorságot igényel. Ezek a gyerekek kevés helyről kapnak megerősítést, hatalmas önbizalom kell az egyéniségük megőrzéséhez. A legnagyobb szerencsém az életben talán az, hogy mindig tudtam, hogyan lehetek önmagam, és mindent képest vagyok megvalósítani, amit csak szeretnék. Soha nem hittem senkinek, aki mást állított. Ezt az életérzést szeretném átadni a táboron és a videóimon keresztül.”

A rendezvény időpontja: Július 10. – Július 15.
Helyszíne Szeged, Bérkert utca 129.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .