Blogzine

Magyar startupok a Szilícium-völgyben

Helyszíni beszámoló az Innovációs Szövetség közvetítésével.

A Szilícium-völgyben, magyar tudás-intenzív startupok számára megrendezett roadshown május 7-én került sor az első hivatalos pogramra. A résztvevő projektek képviselői (SmartVineyard, Leonar3do, Zinemath, JayStack, Cytotech és NanoTi) a Sandhill Angelsnél tettek látogatást Palo Altoban. A Sandhill Angels a Szilícium-völgy egyik legelismertebb üzleti angyal szervezete, amely évente többszáz projektnek biztosítja az induláshoz szükséges magvető tőkét.

Példanélküli lehetőséget kaptak a magyar projektek arra, hogy egy ‘elevator pitch’ keretében bemutassák üzleti ötleteiket a Sandhill Angels csapatának. Rick Lazansky (Board Director) elmondta, hogy a Sandhill Angelshez jelentkező projektek soha nem kapnak lehetőséget személyes pitchre, mielőtt az on-line beadott jelentkezésüket egy értékelő bizottság elfogadta volna. A rövid pitchek végén Rick Lazansky nem titkolta elégedettségét a projektek kapcsán, és azt mondta „hogy mindegyik magyar projekt nagyobb esélyel számíthat finanszírozásra, mint az általában jelentkező egyéb projektek”.

Szerdán a Wavepoint Ventures-nél teszünk látogatást, majd közvetlenül utána az I-GATE Innovation Hub által kínált inkubációs környezetet tekinthetjük meg. Végül a várhatóan hosszú és fárasztó program végén egy közös sörözéssel egybekötött social eventen készülünk fel lelkileg a következő napra :-)

Folyt. köv!

Megosztás

One thought on “Magyar startupok a Szilícium-völgyben

Comments are closed.