Blogzine

Az Enterprise Investors eladja a 3S-t a P4-nek

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VII (PEF
VII) alap június 25-én bejelentette, hogy megállapodást írt alá a száloptikai és adatközponti szolgáltatásokat nyújtó 3S értékesítéséről Lengyelország egyik vezető távközlési szolgáltatója, a P4 részére.

• A tranzakció cégértéke 96 millió euró.
• Az ügylethez versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

A 3S egy olyan 3800 kilométer hosszú, kiváló minőségű száloptikai hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, amely egy több földrajzi helyszínen működő 3. szintű adatközpont-klaszterhez csatlakozik. A társaság gyorsan bővülő piaci szegmensben működik, és több mint 2800 B2B ügyfélnek nyújt testre szabott távközlési megoldásokat, köztük belső fejlesztésű felhő-szolgáltatásokat, Lengyelország területén. Több mint 250 főt foglalkoztat. Az EI 2015-ben, 21 millió euróért 76%-os részesedést vásárolt a 3S-ben. A 3S árbevétele 2018-ban elérte a 20 millió dollárt.
„A 3S ideális pozícióval rendelkezik ahhoz, hogy kielégítse az adatszolgáltatások és a nagy sebességű hálózatok iránti növekvő keresletet Lengyelország nagyvárosi övezeteiben. A társaság már bizonyította
képességeit a B2B ügyfelek kiszolgálása terén, tapasztalt vezetői csapata pedig minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy az új tulajdonos irányítása alatt is fenntartsa a 3S növekedését.
Meggyőződésem, hogy a 3S jól kiegészíti majd a P4 kínálatát” – nyilatkozta Rafał Bator, az Enterprise Investors befektetésért felelős partnere.
Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike. Az 1990 óta aktív cég kilenc alapot indított útjára, több mint 2,5 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 1,9 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 143 vállalatába. Az Enterprise Investors eddig 130 cégből szállt ki, összesen mintegy 3,8 milliárd euró bruttó bevétellel.

Megosztás