Blogzine

Magyar scaleup céged van és be szeretnél fektetni? Így csináld!

A magyar vállalkozói szféra gyors ütemben fejlődik, a magyar startup cégek pedig már azt tervezik, hogy külföldre is terjeszkednek. Vegyük Talentuno-t, az egyik magyarországi sikertörténetet. A cég a munkaerő-toborzás iparágában hozott forradalmian újat, innovatív közösségi toborzási modelljével és nemrég kapott egy 4 millió eurós támogatást, hogy folytathassa munkáját. A cég azon dolgozik, hogy összehozza a fel nem fedezett tehetségeket a legjobb munkalehetőségekkel.

Amikor a saját üzleted kiépítésén dolgozol és anyagi erőforrásokat próbálsz gyűjteni a nemzetközi események jelentik a legjobb lehetőséget. Viszont a nagy expókon való megjelenés már nem annyira hatékony. Mivel az átlagemberek figyelme már csak 8 másodpercig tart, több mint valószínű, hogy el fogsz veszni a nagy tömegben, zajban. Hogy is tudnád magad emlékezetessé tenni a befektetők számára annyi bemutató között? Továbbá, a globális események nem a regionális sajátosságokra, lehetőségekre összpontosítanak, hanem a balkán startup-ok egy ligában versenyeznek a San Francisco-i cégekkel, ami egyezzünk meg, nem túl igazságos verseny.

Szerencsére ott van a ScaleIT, egy platform, és egy scaleup program, amely összekapcsolja a dél-kelet európai scaleup cégeket a nemzetközi befektetőkkel és vállalkozásokkal.

,,Minden évben több száz jelentkezést megvizsgálunk és kiválasztjuk a 15 legjobban teljesítő scaleup-ot. Egy lean program után, amely a felügyeletet, valamint promóciót biztosítja meghívjuk a döntősöket októberben Milánóba, hogy bemutassák vállalkozásaikat a színpadon is 70+ VC alapítvány és a legjobb 150 befektető előtt, akik érdekeltek az adott régióban és készek befektetni. Így biztosítani tudunk 10+ befektetőt egy scaleup-ra és az eredmény magáért beszél: azok a cégek, amelyek a ScaleIT színpadán állnak több, mint 230 millió dollárt nyertek az utóbbi 3 évben és több sikertörténet is született, mint a BeMyEye, MotorK, Musement, Cuebiq, Buzzoole, Supermercato24, Shopfully és még mások.”

Lorenzo Franchini, a ScaleIT alapítója szerint, a 2018-as évben ,,32 nemzetközi kockázatitőke-alap vett részt, több mint 100 személyes találkozást szerveztek meg cégek és nemzetközi befektetők között, a kiválasztott scaleup cégek átlag 117%-os jövedelem növekedéssel, valamint 48%-os nemzetközi eladással gyarapodtak.

Most a ScaleIT megnyitja kapuit a délkelet-Európában legjobban teljesítő digitális és technológiai scaleup cégek számára, ezeket pedig €3 és €30 millió euró közötti összegekkel támogatja.

Ellenőrizd a jogosultsági/részvételi feltételeket az V. ScaleIT eseményre és regisztrálj a https://scaleit.biz/#opencall -on 2019. június 30-ig. Légy TE a 15 befektetők egyike, aki bemutathatja cégét a nagyszínpadon, olyan befektetők előtt, mint a Accel, Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird VC, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Partech Ventures and corporates such as Euronext,, AWS, Salesforce, Silverpeak, Orrick, Badenoch & Clark, Poste Italiane, Ludovici & Partners és SisalPay.

Az Euronext, a vezető páneurópai váltó az eurozónában, újra a ScaleIT egyik legnagyobb partnere 2019-ben is.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük