Hazai pályaJeremie-dosszié

Jeremie II. találgatások

Ma 13 órakor záródott a Jeremie II tőkepályázatok leadásának határideje. Reméljük, hogy hamarosan publikus lesz, hogy mely tőkealapok adták be a nevezésüket. Találgatás és piaci pletykák következnek a pályázók listájáról. Mindenki olvassa némi fenntartással a következőeket.

1 – Amit biztosan tudunk

Ami publikus, hogy összesen 31 potenciális pályázó hozott létre tőkealapot az utóbbi időben. Őket a Start Garancia Zrt oldalán megtalálható augusztusi hírlevélben találhatjuk meg (eredeti forrás ITT):

„A jelenlegi helyzet szerint tehát összesen 31 kockázati tőke-alapkezelő vehet részt a pályázatok legalább egyikén. Azon alapkezelők száma nyolc, akik csak a Magvető Alprogramban indulhatnak. A fennmaradó 23 alapkezelő viszont mindkét pályázaton indulhat.”

Íme a hírlevélben olvasható publikus lista:

Bonitás Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Catalyst Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Core Venture Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Creatis Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Diamond Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Dinamo Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
E-Star Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Kairos Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
KBC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
KOMONDOR Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
New York Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Prosperitás Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
V3 Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Venturio Zrt.

2 – És a találgatás… avagy amit csak sejtünk

Augusztushoz képest és a piaci pletykák alapján 16 pályázat beadása várható, és ebből várhatóan 6-an jelentkeznek a magvető alapokra.

Az eddigi híresztelések alapján a következők pályázhatnak a nagy alapokra: Invescom, Budacash, Bonitás, Talentis, Széchenyi Bank és érdekköre, Carion Alapkezelő, KBC Securities, Questor. A magvető alapokra pedig régóta piacilag köztudott a Primus, a Portfolion (karöltve a Day One-al) és a DBH nevezése, és pletykák szerint az E-Star is megjelenhet. Persze ezek nem megerősített információk csak találgatások, kérem senki ne vegye túlzottan komolyan!

Eredményhirdetés – a hírek szerint – november 23-ra várható, ami azért nagyon közelinek tűnik. Az azonban érdekes, hogy az első alapkezelő MV Zrt-ben esedékes prezentációja  (az előminősítést követő kör) csak november 8-a után várható.

3 – És végül várjuk a hivatalos híreket

Próbáltuk elérni az MV Zrt vezetői a pályázók listája kapcsán, de egyelőre nem sikerült. Vélhetően még a pályázatok bontása zajlik.

Megosztás