Blogzine

Virtuális tárlatvezetés a londoni Maurer Dóra-kiállításon

A londoni Tate Modern ingyenes Maurer Dóra-kiállítással várja látogatóit egy éven keresztül, mely történelmi jelentőségű a hazai művészeti szcéna számára. A Magyar Festészet Napja (október 18.) alkalmából két magyar kreatív startup, az ArtConscious és az ARe különleges projektet hozott létre tisztelegve a festőnő munkássága előtt, illetve bemutatva azt egy nem megszokott módon, kiterjesztett valósággal fűszerezve.

A startupok célja továbbá az is, hogy a kortárs művészet és a 21. századi digitális technológia kapcsolatát erősítse, hiszen ezek közösen fontos és inspiráló történeteket tudnak elmesélni. A projekt keretében kis létszámú (max. 5 fő) tárlatvezetéseken lehet részt venni a Tate Modernben az október 18-i hétvégén, melynek részletei a Facebook eseményben találhatóak.

A túrák ingyenesek, de szükséges regisztrálni a Facebook eseményben leírtak szerint.

A Tate Modern túráknál nem áll meg az élmény, a street art kincseiről híres kelet-londoni Brick Lane környéke is megelevenedik majd a kiterjesztett valóságot használók számára a két startup projektjén keresztül. Mindez a művészeti trendek iránt érdeklődőknek lehet izgalmas, hiszen ez a törekvés a street art segítségével mutatja be többek között a politikai, a feminista, valamint a klímaválságra reagáló művészeti irányzatokat a kortárs művészetben. További információkat a projektről az ARe weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük