Blogzine

Kkv-k innovációját segíti a Tungsram és az iLex online piactere

Az iLex magyar jogi-informatikai startup és a Tungsram online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére. Az oldal kísérleti fázisban az ilexmarketplace.tungsram.com címen érhető el.

Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációért felelős ügyvezetője az iLex Systems Zrt.-vel közösen fejlesztett online innovációs piactér (Tungsram Innovation Marketplace powered by iLex) sajtónyilvános csütörtöki bemutatóján elmondta, a weboldalon regisztrált kkv-k felvehetik a kapcsolatot a Tungsrammal, valamint partnereivel, és kérhetnek segítséget. Rövid határidőn belül választ kaphatnak jogi, szabadalmi, az innováció-menedzsmenttel, prototípus gyártással, a gyártási kapacitással, laboratóriumi infrastruktúrával és piacra jutással kapcsolatos kérdésekre. Később pedig e témakörökben konkrét szolgáltatást kínál a két cég és partnereik.

Dr. Ritter Marianna, az iLex csoport vezérigazgatója elmondta, hogy a most bemutatott oldal csak a jéghegy csúcsa, bevezető fázis, és a platform várhatóan 2020 januárjában indul el teljes formájában.
Mint elmondta, az iLex a nagy- és kisvállalatokat köti össze technológiai megoldásokkal, 7 ilyen, mesterséges intelligencián alapuló alkalmazást fejlesztettek ki. Ritter Marianna be is mutatta azokat virtuális asszisztenseket, amelyek segítik majd az innovációs platformon regisztráló érdeklődőket, vállalkozókat, startupokat.

Stukovszky Tamás, az innovációs és technológiai miniszter főtanácsadója hangsúlyozta, a kormány kiemelten támogatja a vállalkozások innovációs tevékenységét, a nagyvállalatok és a kkv-szektor együttműködését, és erre jó gyakorlati példa a Tungsram online felülete.

Az online innovációs piactér újabb lépése a Tungsram innovációs ökoszisztéma-építésének. Amint korábban többször elhangzott, a tervek szerin tíz éven belül 50 százalékot képvisel majd az innovációhoz köthető tevékenységből származó bevétel a teljes árbevételen belül. Azt is sokszor kijelentette a vállalat elnök-vezérigazgatója, Jörg Bauer, hogy a magyar kkv-k innovációjának zászlóshajója lehet a Tungsram, mivel gyártási és laborkapacitásával, globális értékesítési hálózatával segíthet a piacra juttatásukban. Bővítik az együttműködést a kkv-szektorral, hogy minél több innovációs megoldással tudjanak piacra lépni.

Az online felület indítása illeszkedik a Tungsram külpiaci mentor szerepvállalásához is az Országos Vállalkozói Mentorprogramban, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indított a kkv-k támogatására.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük