Blogzine

Magyarok pörgetik fel az eurázsiai startup ökoszisztémákat

A magyarországi MeOut Csoport szervezi az eurázsiai régió legjelentősebb startup eseményét november 28-29. között Tbilisziben. Georgia fővárosában 20 kategóriában adják át az EuroAsian Startup Awards győzteseinek az elismeréseket; szerveznek emellett iparági találkozót edukációs céllal és kiemelkedő hazai startupok bevonásával HackMeOut néven 100 fős hackathont. A mintegy 40 fős magyar delegáció jelenléte új lendületet adhat a magyar és az eurázsiai startup ökoszisztémák közti együttműködéseknek. A kétnapos eseményre több mint 14 országból mintegy 400 iparági szereplőt várnak.

A MeOut Csoport által elindított EuroAsian Startup Awards az első szervezet, amely Budapest központtal egy olyan gazdasági hidat hozott létre, amely egységes régióba szervezi Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Georgia, Moldova, az Orosz Föderáció, Ukrajna és Törökország startup ökoszisztémáit; valamint lehetőséget teremt ezen országok szereplői, illetve Magyarország és az Európai Unió közti innovációs együttműködések fokozására.

“A MeOut Csoport az EuroAsian Startup Awards létrehozásával nem csupán útjára indította a régió legjelentősebb startup versenyét, hanem egy 300 millió fős gazdasági régiót kovácsolt össze. Célunk, hogy ezt a jelentős potenciállal rendelkező piacot és szereplőit becsatornázzuk a magyar és az európai uniós piacokon keresztül a nemzetközi vérkeringésbe. Ennek egyik lépéseként Magyarországon egyedülálló módon egy közel 50 főből álló innovációs csapatot delegálunk a EuroAsian Startup Awards regionális döntőjére, Tbiliszibe. Így biztosítjuk, hogy a résztvevők minőségi szakmai tartalomhoz kapjanak hozzáférést és lehetőséget teremtünk a további kapcsolatépítésére, konkrét együttműködések kialakítására” – fogalmazott Sándor Attila, a MeOut Csoport alapítója és elnöke.

A EuroAsian Startup Awards döntőjét 8 helyi díjátadó előzte meg, amelyekre közel 3000 startup és ökoszisztéma szereplő (szabadúszók, befektetők, inkubátorok, közösségi irodák stb.) nevezett. Közülük került ki a több mint 100 helyi győztes. Őket olyan kategóriákban ismerték el, mint például “az év alapítója”, “az év női vállalkozója”, vagy “az év legjobb adat alapú startupja”. Közülük kerül ki a 20 regionális győztes november 29-én.

A díjátadó lehetőséget kínál arra, hogy a régió már meghatározó vagy még csak feltörekvő szereplőit összehozza. Ezzel egy olyan platform jön létre, amely kiváló lehetőséget biztosít a startup ökoszisztéma szereplőinek a kapcsolatépítésre, konkrét együttműködések kialakítására.

Különösen azért is, mert a regionális győztesek bejelentésén túl számos kísérőeseményre is sor kerül. HackMeOut néven egy 24 órás hackathon részeként 12 ország mintegy 80 fiatalja keres konkrét IT megoldásokat előre meghatározott üzleti kihívásokra, továbbá panelbeszélgetések részeként regionális és globális ökoszisztéma szereplők beszélgetnek innovációs trendekről, együttműködési lehetőségekről, kihívásokról.

A magyar delegációt a MeOut Csoport csapatán kívül a Global Startup Awards, a TechEmbassy, az INPUT program, a Start It Up, a MindTech, a Rendi, a RocketShepherd, a HubHub, a Capturly, a Cyex és a GYEEK Club képviseli.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük