„Startup- és inno-kkv belépőjegy” félezer nagy- és középvállalathoz Európában

Van egy jó projekted? Egy épp csiszolódó innovatív megoldásod? Csak a vevőket várod? Egy tőkeerős, a cégedet validáló ágazati vállalatot? Vagy csak egy erős partnert? Lehetőleg nemzetközit? Akkor ne is keress tovább: jelentkezz a térítésmentes uniós InNow projektbe, hogy megtaláld vállalati partnered akár félezer európai cég közt. Főként, ha a projekted valamiképp kapcsolódik a fenntarthatósághoz, illetve az energetikához.

Az uniós InnoEnergy HUB Hungary évek óta folytat vállalkozásfejlesztési képzést hazánkban, melynek célja felkészíteni kkv-k vezetőit, illetve a startupok alapítóit innovatív fejlesztéseik piacra vitelének kihívásaira, forrásbevonásra és a nagyvállalatokkal való együttműködésre.

Mivel pedig programjukat tovább szeretnénk fejleszteni, és hozzáigazítani a változó igényekhez, ezért régiós összefogással igény-felmérést végeznek az InNow projekt kapcsán.

Mi az az InNow? Íme pár mondatban (vagy lentebb még visszatérünk rá).

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/InNow.html

A cél most, hogy a jövőben is az aktuális elvárásoknak megfelelően tudják segíteni a hozzánk forduló vállalkozásokat, kihasználva a mintegy 500 vállalatból álló európai üzleti hálózatuk lehetőségeit. Ha érdekel ez a kezdeményezés, akkor szánj rá pár percet, töltsd ki ezt a kérdőívet, itt a vállalatvezetők vagy startup alapítók visszajelzését:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmt-tEdYSB6Np6CphKL7vUd6K81AkdlocbulxD94yuJU3l9Q/viewform?fbclid=IwAR05TNOvEGrJ8a_dnFWL6_LwJcDRYi_Q-F7j7HKR_2nbXqzfjobBywr9SJo

Mi a dolog háttere? Az InNow egy, a tiszta technológiára fókuszáló kelet-európai program.

Ez a Debreceni Egyetem és az InnoEnergy HUB Magyarország működtetője, a Startup Campus Inkubator bevonásával indult. A három éves, átfogó, a lengyel, a szlovák, a magyar, a horvát és a szerb piacot megcélzó, a tiszta technológiát érintő fejlesztésekre fókuszáló InNow program indult a minap, mégpedig az ezekben az országokban tevékenykedő energetikai-, illetve fenntarthatóságban utazó vállalkozások támogatására.

Az InNow névre keresztelt kezdeményezés egyébként három programot takar, amelyek különböző méretű és fejlettségi szinten álló cégeket, startupokat céloznak meg:

1.

Az InNow részeként a Business Support Program néven jegyzett üzlettámogatási program középpontjában az induló vállalkozások és a kkv-k állnak, e program lehetővé téve számukra partneri kapcsolatok kialakítását az energiaágazatban működő nagyvállalatokkal.

2.

Az Innovation Support Program arra hivatott, hogy tudatosítsa a nagyvállalatokban azt, hogy mekkora lehetőségek rejlenek a technológiai jellegű startupok, valamint a kkv szektor képviselőivel való együttműködésben.

3.

Míg a Matchmaking Acceleration Program kapcsolatépítő programja olyan egyedi, személyre szabott megoldásokat kínál az érdekelt feleknek, amelyek célja az innovációkkal kapcsolatos együttműködés felgyorsítása.

„Az elmúlt évek tapasztalata alapján gyakorlatilag minden iparágban alapvető cél a minél gyorsabb piacra jutás, miközben a vásárlók igencsak rosszul tűrik a hibázást. Emiatt szükség van olyan integrált módszertanra és kapcsolatrendszerre, amely egyszerre nyújt lehetőséget a hiányzó kompetenciák pótlására és működőképes üzleti modell elindítására, ezáltal gyorsítva a piacra lépést és növelve az innovatív vállalkozás túlélését.” – hangsúlyozta pár hete az InNow kezdeményezés bejelentése kapcsán Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Magyarország vezetője.

A hároméves, az INTERREG CENTRAL EUROPE társfinanszírozásában futó projekt megvalósításáért egy nemzetközi konzorcium felel. Ebben az InnoEnergy Central Europe (Lengyelország) vezetése mellett az ABC Accelerator (Szlovénia), az Optimization (Horvátország), a Debreceni Egyetem (Magyarország), a Startup Campus Inkubator (Magyarország), továbbá a Civitta (Szlovákia) működik közre.

A három támogató programot kísérleti jelleggel mintegy 200, tiszta technológiával foglalkozó induló vállalkozás, kkv, továbbá öt nagyvállalat részvételével indítják útnak a résztvevő országokban. A kidolgozott keretrendszert később Közép-Európa és az Európai Unió egyéb vállalkozástámogató szervezeteinek kívánják továbbadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .