Blogzine

Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A hazai startupok nemzetközi piacra lépését segítő megállapodást írt alá egymással a KKM háttérintézményeként működő Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), a Hello Tomorrow, a Hiventures, az MVM- Smart Future Lab, a Startup Campus, a Tungsram és a Valor Hungariae. A december 18-án, a Budapesti Corvinus Egyetemen a HEPA és a Startup Campus közös évzáró gáláján létrejött együttműködéssel a felek az induló innovatív vállalkozásokat képzésekkel, üzleti túrákkal és piacra lépési programokkal készítik fel a globális terjeszkedésre.

A HEPA és a Startup Campus közös nemzetközi piacra lépési programjának, a Startup Campus Hungary powered by HEPA pilot időszakát lezáró gálán, Magyarországon szolgáló külföldi és hazai szakdiplomaták, a hazai startup ökoszisztéma állami és piaci szereplői előtt jelentették be a sikeres együttműködés kibővítését.

A szeptemberben indult program itthon edukációs képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára, külföldön pedig komplex piacra lépési szolgáltatásokat nyújt külterjeszkedésre érett, növekedési fázisban levő cégeknek a Startup Campus berlini és londoni irodáján keresztül folyamatosan, illetve a külkapcsolatok révén eseti jelleggel is az innovációs export szempontjából legjelentősebb országokban.

“A program keretében ősszel több mint 50 vállalkozást segítettünk oktatási-képzési programokkal. A világ olyan jelentős innovációs csomópontjaiban nyílt lehetőségük megméretni magukat a cégeknek, mint London, Berlin, Dél-Kelet Ázsia vagy Izrael, emellett az innovációs hubok közötti kötelékeket is erősíteni tudtuk Kínában, Dél-Koreában és a V4-országokban, valamint olyan, itthon kevéssé felfedezett piacokkal is sikerült megalapozni a kétoldalú kapcsolatokat, mint például Görögország.” – foglalta össze Kovács Zsolt, a Startup Campus ügyvezető igazgatója.

“Az innováció exportja kiemelt feladatunk, ehhez pedig elengedhetetlen a hazai kkv-k célzott fejlesztése, és a különböző külpiaci elvárásokra való felkészítése. Ezt a folyamatot a magyar startup ökoszisztéma szereplőinek mind szélesebb összefogásával sokkal hatékonyabbá tehetjük. Arra törekszünk, hogy a többoldalú együttműködések keretében minden arra érett céget segíteni tudjunk és megtaláljunk minden potenciális globális exportőrt” – fejtette ki Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Megosztás