Ez a magyar találmány jelentősen lassíthatja a koronavírus terjedését is!

Meggátolja a koronavírus terjedését is egy régebbi, de most újra reflektorfénybe került magyar találmány, amelyről korábban az Insiderblog.hu-n is beszámoltunk; most pedig a Ripost.hu kérdezte a feltalálót.


Két órán át is életképes lehet a fémfelületeken a kínai koronavírus, más felületeken pedig még tovább is. Erre kínál megoldást egy magyar szakemberek által kifejlesztett bevonat, mely megakadályozza a vírusok, bacilusok és gombák megtapadását. A budapesti tömegközlekedésben már régóta használják, és máris Olaszország, Amerika és Dubaj is érdeklődik iránta.

A bevonat nem engedi megtapadni a koronavírust sem!

Három éves munkával sikerült egy olyan bevonatot létrehozni, mellyel a kárpittól a fémen, a műanyagon és a gumin át az üvegig bármilyen felület kezelhető, s azon onnantól kezdve, akár egy éven át semmilyen gomba, baktérium és vírus, így az új koronavírus sem képes megtapadni – mondta a ripost-nak Lehoczky Péter, a Resysten Medical Kft. egyik tulajdonosa.

Hozzáteszi: a kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, színtelen-szagtalan anyag molekuláris szinten épül be a kezelt felületbe, s természetes vagy mesterséges fény mellett akár egy éven át is képes védelmet nyújtani, miközben nem letörölhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .