Blogzine

Nemzetközi befektetőtől vont be tőkét a Barion

Jelentős összegű tőkebefektetést kapott a magyar Barion a londoni székhelyű Financial Services Capital Partners magántőke befektetőtől. A friss finanszírozást a Barion európai terjeszkedésre és új, innovatív termékek, szolgáltatások piaci bevezetésére fogja fordítani. A magyar alapítású fintech cég digitális fizetési megoldásokat kínál jelenleg hazánkon kívül Ausztriában, Csehországban, Németországban és Szlovákiában.

A Financial Services Capital Enabling Technologies™ portfóliójának egyik első befektetése a magyar Barion Payment Zrt. A 2015-ben, Budapesten alapított Barion elektronikus fizetési megoldásokat fejleszt és üzemeltet: jelenleg online fizetési kapuval, és elektronikus pénztárcával van jelen a magyar és nemzetközi piacokon. A dinamikusan növekvő fintech jelenleg több mint 7.000 e-kereskedelmi partnert szolgál ki öt országban, az elmúlt egy évben pedig megháromszorozódott a Barion rendszerével megvalósított fizetési tranzakciók volumene.

„A Barion Payment a Financial Services Capital Partners Enabling Technologies™ portfóliójában kulcsszerepet fog betölteni, hiszen a cég skálázható digitális fizetési szolgáltatásai és a pénzügyi adatok hatékony monetizálását célzó megoldása is jelentős értéket képvisel. Célunk, hogy felgyorsítsuk a Barion európai terjeszkedését, melyet a tőkén kívül új integrációs partnerkapcsolatok kialakításával, illetve jelentős technológiai és stratégiai menedzsment tudással fogunk segíteni” – hívta fel a figyelmet Matthew D. Hansen, a Financial Services Capital Partners alapító-ügyvezetője a tranzakció kapcsán.

Eddig öt országban már összesen 2,3 millió felhasználó vette igénybe a Barion fizetési szolgáltatásait, a cég megoldásaival bonyolított tranzakciók teljes volumene pedig éves szinten meghaladja a 100 milliárd forintot. A fintech további dinamikus nemzetközi terjeszkedést tervez első lépésként Közép-Európában, és hamarosan új szolgáltatásokkal is piacra lép. Korábban a prágai központú Home Credit Group, Európa egyik legnagyobb személyes pénzügyi szolgáltatója, is befektetett a Barionba, Series A tőkebevonási kör keretében.

„A Barion befektetési portfóliónk egyik oszlopos tagja. A cég a befektetésünk óta eltelt mintegy két évben dinamikus növekedést tudott megvalósítani, és sikeresen megkezdte nemzetközi terjeszkedését. Nagy eredmény, hogy egy olyan tapasztalt és a pénzügyi szolgáltatások terén mély tudással rendelkező szakemberek nevével fémjelzett tőkebefektető is jelentős potenciált lát a cégben, mint a Financial Services Capital Partners” – hangsúlyozta Pavel Krbec, a Barion Home Credit Groupot képviselő igazgatósági tagja.

A Financial Services Capital egy szektor specifikus magántőke befektető cég, mely Londonban, Madridban, Bécsben és Luxemburgban is aktív jelenléttel bír. A cég szakembergárdája jelentős üzemeltetési és technológiai tapasztalattal bír, mellyel a portfólió cégek közötti szinergiák minél hatékonyabb kiaknázását célozza.

Megosztás