Blogzine

Közösségi finanszírozás, a fenntartható pénzügyek és az impact befektetések

A közösségi finanszírozás, a fenntartható pénzügyek és az impact befektetések kerülnek a fókuszba a Tőkeportál hibrid online konferenciáján 2020. augusztus 12-én. A nemzetközi és hazai szakértők többek között érintik majd a női befektetők és alapítók szerepét, az ESG befektetéseket is, de bemutatkozik a Digitális Jólét Program és a Magyar Nemzeti Bank fintech stratégája is.

Az előadók között lesz Oliver Gajda, a European Crowdfunding Network (ECN) ügyvezető igazgatója, aki a fenntartható befektetések és közösségi finanszírozás kapcsolatáról, az e témában nemrégen rendezett háromnapos nemzetközi szóló konferenciájának legérdekesebb eredményeiről számol majd be. Mechthild von Knobelsdorff vállalkozó és közösségfejlesztő, startup szakértő a női befektetők és alapítók fontosságáról fog beszélni. Banu Tuyakbayeva, a Responsible-Investor.com-tól az ESG (környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati) befektetésekről fog beszélni. A fenntarthatóság és a közösségi finanszírozás szempontjából mutatja be a közép- és kelet-európai regionális befektetések szerepét Paul Putz, a Danube Angels ügyvezető partnere. Dr. Szilágyi Péter és Achilles Georgiu, a CEU oktatói az egyetem innovációs ökoszisztémáját, az InnovationsLab inkubátor működését és a startupokat támogató programját mutatja be, Urbán Viktor pedig a Digitális Jólét Programot és a hazai fenntartható digitalizálás kezdeményezéseket mutatja be. Szombati Anikó ügyvezető igazgató a Magyar Nemzeti Bank fintech stratégiájáról beszél majd. Assim Ishaque, az Egyesült Királyságban dolgozó coach, mentor pedig megosztja mentori, vállalkozói, konzultánsi és befektetési tapasztalatait.

A programhoz kapcsolódik a Tőkeportál Kanapé Pitch sorozatának 17. epizódja is, amelyen a közösségi finanszírozási kampányok mutatkoznak be: a NaturAI-IDA applikáció segít a helyes étrendkiegészítő-választásban, az Infratrainer komplex segítséget nyújt a tudatos, egészséges fogyásban, a Potzak pedig a szétnyílt hasizommal élő kismamáknak ad könnyű, otthon is elvégezhető gyakorlatokat. A TRIP hajó az Első Magyar-Nemzetközi Webszínház létrehozójaként várja a támogatókat, a Puli Space Technologies, a magyar űrkutatás egyik zászlóshajója, az Aranycsapatnak állít emléket a Holdon és a Földön..

Az eseményre itt lehet regisztrálni. A konferencia 2020. augusztus 12-én 16 órától élőben is követhető lesz a Tőkeportál Facebook-oldalán.

A Tőkeportál Zrt. által létrehozott Tokeportal.hu az első hazai részvénycélú közösségi finanszírozási platform, befektetési lehetőségeket bemutató piactér. Célja a világszerte virágzó közösségi finanszírozási kultúra hazai megteremtése. A Tőkeportál nem szabályozott piac, nem kezel vagyont, de elősegíti a közvetlen és hatékony tőke- és ügyfélszerzési lehetőséget. A közösségi finanszírozási kampány nagyszerű lehetőség arra, hogy a befektetőből vásárló, a vásárlóból befektető legyen.

A platformon közzétett, 45–60 napos kampányban bemutatott pár perces videó és a szöveges anyagok bemutatják a vállalkozást, amelynek alapítóitól a kampány során minden felhasználó kérdezhet. Az online kampány széleskörű elérést és marketinglehetőséget biztosít a kezdő, kis- és középvállalkozásoknak, amik jellemzően 30–300 millió forint tőkét keresnek.

Megosztás