600 ezer forintot is megkereshet havonta egy kölcsönzött munkaerő

600 ezer forintot is megkereshet havonta egy kölcsönzött munkaerő. Az MMOSZ legfrissebb adatai alapján kiderül, mennyi az átlagkereset a különböző munkaerő piaci szektorokban. 

A betanított munkások bruttó átlagkeresete 200-300 ezer forint, a szakmunkásoké 250-390 ezer forint, call centeres állásban 230-280 ezer forint, irodai asszisztens pozícióban 250-390 ezer forint, mérnöki diplomával 500-600 ezer forint, s informatikusként 400-600 ezer forint. Kik közül utóbbiakat a legnehezebb toborozni, ha egyáltalán sikerül – derül ki a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) friss kutatásából.

„Jelen pillanatban a munkaerő-kölcsönzők tudják a legdinamikusabban biztosítani az újraindulást – mondta Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ elnöke.

Az MMOSZ adatai alapján a COVID-19 koronavírus-járvány hullámainak hatására a három évvel ezelőtti szintre esett vissza a munkaerő-kölcsönzöttek száma, mely mára szektor szinten ismét rövidesen eléri a 200 ezer főt, ami azt is jelenti, hogy az atipikus keretek között foglalkoztatottak több mint 50%-a kölcsönzés keretében végez munkát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .