Energetikai projektekben működik együtt az MVM és a Tungsram

Stratégiai együttműködési keretmegállapodást írt alá az MVM Energetika Zrt. és a Tungsram az energetikai terület részét képező világítástechnikai és -technológiai fejlesztések, piaci megoldások közös feltárásáról és piaci bevezetéséről.

A megállapodást az MVM Csoport részéről Kóbor György elnök-vezérigazgató, a Tungsram részéről Jörg Bauer elnök-vezérigazgató írta alá egy online találkozó alkalmával – betartva mindkét vállalat járványügyi előírásait.

A két vállalat természetes partnerként vág bele az együttműködésbe, hiszen mindketten a magyar mérnöki tudást fordítják hazájuk javára, valamint kamatoztatják azt a nemzetközi piacokon. Több energiahatékonysági projektet is terveznek, ám közös cég létrehozásáról egyelőre nincsen szó.

“Az MVM-ben társra találtunk törekvéseinkben, amelyek az élhető környezet megteremtését célozzák”, mondta Jörg Bauer a megállapodás aláírásakor. “Az energiatakarékosság, a költséghatékonyság és az okos megoldások immár három éve, a Tungsram függetlenné válása óta állnak tevékenységünk központjában, és a keretmegállapodás újabb lépés ezen koncepciók eredményes megvalósulásának irányába.”
“Az MVM Csoport a régió meghatározó energetikai tudásbázisaként számos területen indította el és folytatja a fenntartható jövőt szolgáló hatékonyságjavító projektjeit, legyen szó megújuló energiáról vagy inkubációról. A Tungsrammal kötött megállapodás új utakat nyit, ahol közös innovációkkal valódi változásokat hozhatunk az emberek, városok életébe” – nyilatkozta Kóbor György.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .