Átadták a 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjat és Innovációs díjakat

Átadták az ITM-ben a 2020. évi Innovációs Nagydíjat, melyet Orbán Gábor a Richter Nyrt. vezérigazgatója vett át Schanda Tamás, miniszter-helyettestől. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény. A többi díjazottról és további 52, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, a Terrosa®, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer létrehozásáért. Az oszteoporózis (csontváz betegség) kezelésére kifejlesztett Terrosa piacra lépése bizonyítja a bioszimiláris koncepció sikerét, hiszen már az első teljes évben 27,237 M EUR árbevételt értek el, megvalósítva ezzel az ideális „invented and made in Hungary” gazdaságfejlesztési koncepciót.
A díjat Schanda Tamás, miniszter-helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Orbán Gábor vezérigazgatónak.

Az ITM által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez. 2020-ban több mint 50 gépet gyártottak és adtak el, amely több mint 1,5 milliárd forint bevételt biztosított.
A díjat Bódis József, államtitkár helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Pap-Kovács Viktor, cégvezetőnek.

Az NKFIH által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömeggyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért. 2020-ban a TEQBALL Kft. 6.532 db Teq LITE asztalt értékesített, melyből származó árbevétele meghaladja az 1,1 milliárd Ft-ot. Ez a cég teljes árbevételének közel a felét jelenti.
A díjat Birkner Zoltán, elnök helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke adta át Huszár Viktor Dénes, ügyvezetőnek.

A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, melyben a 2019-ben alapított Femmetex Hungary Kft. részesült a this is Redy intim női alsóneműért. Termékinnovációjuk teljesen új, környezetbarát alternatívát kínál a nőknek az intim higiéniás eszközök piacán, akár 2,5 normál tamponnyi vért magába szívva. A 2020. évben már több mint 100 M Ft bevételt értek el.
A díjat Pakucs János, tiszteletbeli elnök helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke adta át Molnár Dóra, Tasnádi Ádám cégvezetőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .