Blogzine

Melyik a világ legnépszerűbb szedánja?

A szedánokat könnyű megszeretni: ez az egyik legnépszerűbb kivitelezés az autóvásárlók között. Ennek az egyik oka, hogy egyaránt képes elegáns megjelenéssel bírni, valamint üzleti és családi autónak is kiváló. Viszont még rengeteg más olyan tulajdonsága van, ami miatt globálisan az egyik legjobban fogyó típus lett.
A szedán, sedan vagy limuzin pontos meghatározása: kettő, illetve négy ajtóval rendelkező, hosszú, zárt utazóteres, lépcsősnek is nevezett gépkocsi. Napjainkban már viszont kizárólag a négyajtós gépkocsikat illetjük szedán jelzővel. A kétajtós a kupé nevet kapta, amíg a limuzin kifejezés megmaradt a sofőrrel rendelkező luxusdaraboknak.

Miért szeretjük a szedánokat?
Az első és legfontosabb tényező a komfortérzet. Kényelmesen elférhet benne akár egy átlagos négyfős család. A másik a megfelelő csomagtartóméret, ami miatt utazásra és bevásárlásra is tökéletes. A harmadszor pedig uniszex mivolta miatt közkedvelt. Tulajdonképpen a szedánra nem lehet szinte soha ráfogni, hogy női vagy férfi autó lenne.

Mire figyeljünk szedán típusú autó vásárlása előtt?
Mekkora legyen a csomagtartó mérete? Sport, üzleti vagy családi autónak szánjuk? Esetleg mindegyiknek? Milyen márka legyen? Melyik éri meg a legjobban? Vagyis melyik vajon az a szedán, ami valóban minden igényünket kielégíti? Először érdemes megvizsgálni, hogy nekünk mennyire lesz megfelelő az adott típus. Ha használtan szeretnénk vásárolni, fontos megismerni az általunk kinézett kocsi előtörténetét. A szedán típusú autók ugyanis az egyik leggyakrabban lopott gépjárművek közé tartoznak. Többek között ezt is népszerűségüknek köszönhetik. A carvertical.com/hu oldalán egyszerűen leellenőrizhetjük ezt, ráadásul megismerhetjük a korábbi baleseteit és problémáit is. Ez által tényleg semmit nem rejthetnek el előlünk az autó állapotát illetően.

Toyota Camri 2020: a világ kedvence
A világ legnépszerűbb autója díj mellett a Magyarország családi autója díját is kiérdemlő Camri nem véletlenül vált nagy kedvenccé. Egyszerre sportos, tágas, gyors, stílusos, minőségi és kényelmes felső-középkategóriás autónak számít. Olyan motort rejt, amivel nem egészen 8,3 másodperc alatt képes 100-ra felgyorsulni. Ezen felül kiváló családi autó, hiszen megfelelően tágas, biztonságos és keveset fogyaszt. Utóbbit a legmodernebb hibridtechnológiának köszönheti. A Toyota Camri 15 év kihagyás után jelent meg újra a megvásárolható gépkocsik között, és azonnal soha nem látott mértékű eladást produkált. Továbbá az új gyártmánynak a fentebb felsoroltakon túl kifejezetten barátságos az ára. A népszerűséghez az egyedi stílusos formatervezés, valamint az olyan alapfelszereltség is hozzájárult, mint a balesetelkerülő, közlekedésérzékelő asszisztensek és rendszerek. Ezeket sok autó esetében külön extraként vásárolhatjuk meg. Tehát a Camri egy jó választás akár újonnan, akár használtan vesszük. Ám bármilyen szedánt vásároljunk a használtautópiacról, ismételten fontos kiemelni, hogy mindig győződjünk meg az autó valós hátteréről. A fenti ajánlóhoz hasonlóan tökéletes az ellenőrzésre a myfreevin.com oldala is.

Megosztás