Blogzine

Egyszerűbb lesz a magyar cégeknek Angliába utalni

A Brexit után a hazai vállalatoknak is nehezebb lett az angolokkal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. Ezért fontos, hogy a külkereskedelem alapját képező pénzügyi tranzakciók gördülékenyek legyenek.

Mostantól az élénkülő külkereskedelemben résztvevő magyar vállalatok még egyszerűbben kezelhetik az Egyesült Királysággal kapcsolatos pénzügyeiket, ugyanis a Magyarországon is jelenlévő iBanFirst fintech szolgáltató bejelentette a londoni székhelyű Cornhill devizapiaci szolgáltató felvásárlását.

„Az iBanFirst magyar ügyfelei számára ez az akvizíció megkönnyíti és felgyorsítja a bejövő és kimenő angol font tranzakciókat.  A helyi brit számlák hozzáadása a platformhoz lehetővé teszik, hogy optimális, azaz gyors és költséghatékony szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek. Így ne érezzék a különbséget, hogy Európai Unión kívülre utalnak” – tette hozzá a felvásárlás kapcsán Johan Gabriels, az iBanFirst magyarországi country managere.
A Brexit óta és az átmeneti időszak végéhez közeledve az Egyesült Királyság és az európai uniós ügyfelek számára létfontosságú, hogy olyan pénzügyi partnerekre számíthassanak, akik a Csatorna mindkét oldalán megállják a helyüket. Az akvizíció lehetőséget jelent az iBanFirst számára, hogy bővítse nemzetközi jelenlétét, és európai PSP-licencét az Egyesült Királyságra is kiterjessze.

 

Megosztás