Érzékeny a kisbabád bőre? Válassz bambusz babaruhákat!

A bambuszból készült gyerekruhák rendkívül puhák és kényelmesek. Ez garantálja azt, hogy a csöppségek mindig jól érezzék benne magukat, és a legmozgékonyabb gyermek számára se legyenek kényelmetlenek a játék, vagy épp a járás tanulása és a mozgáskoordináció elsajátítása során. Ez a magasfokú kényelem pedig leginkább a bambuszrost különleges rugalmasságának köszönhető.
Egy szülő számára a legfontosabb dolog, hogy kisbabája nemcsak egészséges legyen, de jól is érezze magát a bőrében. Ennek érdekében pedig egyáltalán nem mindegy, hogy a kicsik milyen minőségű ruhákat hordanak a hétköznapokban.
A bambusz gyermekruhák nem csupán a csöppségek komfortérzetét képesek megteremteni, de a szülő számára is kényelmes és megbízható megoldást jelentenek.

A gyerekek és a felnőttek is imádják: ezért különleges a bambusz babaruha

Sok szülő gondolhatja úgy, hogy a gyermek ruházkodásáról beszélünk, már nincs új a nap alatt. A bambusz viszkózból ból készült babaruhák azonban több szempontból is különlegesnek számítanak a piacon.
Persze a bambuszról sokaknak nem feltétlenül a kényelem, hanem az állatkertben bambuszrügyeket rágcsáló pandák jutnak eszébe. A bambusz azonban egy ennél sokkal szélesebb körben felhasználható alapanyag, mely rengeteg, hétköznapi fogyasztási cikk alapanyaga lehet, és többek közt kényelmes, időtálló ruhák gyártásához is egyre gyakrabban használják. Nem meglepő módon az elmúlt időszakban például különösen felkapott lett a gyermekruhák alapanyagaként is. És hogy miért?

Egyrészt azért, mert a bambuszból készült gyerekruhák rendkívül puhák és kényelmesek. Ez garantálja azt, hogy a csöppségek mindig jól érezzék benne magukat, és a legmozgékonyabb gyermek számára se legyenek kényelmetlenek a játék, vagy épp a járás tanulása és a mozgáskoordináció elsajátítása során. Ez a magasfokú kényelem pedig leginkább a bambuszrost különleges rugalmasságának köszönhető. Ez a rugalmasságuknak pedig nemcsak a gyerekek számára teszi komfortossá és felszabadító érzéssé a bambusz babaruha viselését, de a szülők számára is kiemelkedően kényelmes.

Hogy mi ennek az oka?

Azok, akik kisgyereket nevelnek, nyilván tudják, mennyire nehéz feladat is lehet az öltöztetés. Az izgő-mozgó csöppségre valódi kihívás lehet ráadni a kevésbé rugalmas anyagból készült, pamut ruhát, melyet lehetséges, hogy ezután kényelmetlennek is fog tartani.
A bambuszrostból készült ruhák rugalmassága ezzel szemben garantálja azt, hogy az öltöztetés egy igazi próbatétel helyett egyszerű gyerekjáték legyen.

Nemcsak kényelmes, de tartós megoldást is jelent

A hagyományos babaruhák nem csupán a kényelem terén hagyhatnak kívánnivalót maguk után. Sok szülő panaszkodik ugyanis arra, hogy a gyerekek szinte pillanatok alatt növik ki az egyszerű, pamut rugdalózókat és egyéb öltözékeket, melyeket kevésbé jó minőségük miatt továbbadni, elajándékozni sem egyszerű. A bambusz viszkóz babaruhák ezzel szemben hosszabb ideig használhatók a hagyományos babaruháknál. Egyrészt magasfokú rugalmasságuknak köszönhetően, mely lehetővé teszi azt, hogy az adott ruhadarab bizonyos mértékig táguljon.
Ezt a rugalmasságot az általunk készített ruhák 5 százalékos elasztán-tartalma is fokozza, mely megkönnyíti a kisebb babák öltöztetését is. Sőt, a rugalmas ruhadarabokat egy fejlődőben lévő, növekvő gyermek akár hónapokkal tovább is hordhatja, mint egy hagyományos, pamut babaruhát.

Bambuszrost az egészséges és irritációmentes bőrért

A gyermeknevelés rengeteg kiadással jár, így érthető, hogy a legtöbb szülő a megbízható, mégis kevésbé drága módszereket keresi. Különösen igaz ez a ruhákra, melyeket a fejlődésben lévő gyerekek nagyon gyorsan, akár hetek alatt is képesek kinőni.
A bambusz viszkóznak köszönhetően télen-nyáron viselhetők, a bambusz ruhába öltöztetett baba pedig nemcsak kényelmesen, kedvére mozoghat, de a légáteresztő ruha miatt nem izzad. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó babaekcéma. Nedvesen sem tapadnak a bőrhöz, hőmérsékletszabályozó tulajdonságuknak köszönhetően pedig a melegebb időben is kényelmes, biztonságos és könnyű viseletet jelentenek a csöppségek számára.

Mennyire környezetbarát megoldás a bambusz?

Napjainkban egyre több szülő törekszik arra, hogy tudatosan, fenntartható és környezetbarát módon intézze a bevásárlást. Ebből a szempontból pedig az is rendkívül fontos, hogy milyen ruhákat vásárolunk magunknak és gyermekeinknek, mennyire környezetbarát módon öltözködünk.
A bambusz ebből a szempontból is kiváló alapanyagnak számít, hiszen megújuló energiaforrásnak tekinthető. Gyorsan nő, legtöbb fajtája nem igényel nagy törődést és akár komposztálásra is használható. Nem véletlen tehát, hogy a LiaaBébé babaruhák 95%-ban bambusz viszkózt tartalmaznak. Éppen ezért jó választást jelentenek a tudatosan vásárló szülők számára is, hiszen jóval kevesebb hulladékot termelnek, mint a tömeggyártott pamut babaruhák, melyekből néhány hónap alatt akár több darabot, több méretet is el kell használnunk.

Még nem találkoztam bambuszrostból készült babaruhával. Hogy lehetséges ez?

Sok szülőben merülhet fel a kérdés, hogy ha a bambuszrostból készült babaruha valóban ennyire jó, miért nem találkozott még vele a bababoltok és áruházak polcain. Ennek oka azonban rendkívül egyszerű. Ha jobban belegondolunk, bizonyos prémium termékeket sem feltétlenül fogunk megtalálni az átlagos üzletekbe. Mivel a bambusz babaruha hazánkban még újdonságnak számít, így a boltok polcain ritkán, vagy egyáltalán nem találkozhatunk vele.

Nyugaton azonban már egy egyre népszerűbb trend, melyet szülők ezrei használnak, hiszen nemcsak kényelmes, de megbízható alternatíva is egyben, melyet ráadásul az átlagos pamut ruháknál sokkal hosszabb ideig használhatunk. Éppen ezért csak idő kérdése, hogy a tudatosan vásárló, minőséget és tartós kialakítást előnyben részesítő anyukák hazánkban is felfedezzék.
A LiaaBébé kínálatában megtalálható minden ami a tökéletes alváshoz szükségees lehet egy kisbabának ( bodyk, kezeslábasok, hálózsákok, pizsamák)

Szóval, érdemes bambuszrost babaruhát vásárolni?

Összességében elmondhatjuk azt, hogy a bambuszrból készült ruhák kényelmesek és megbízhatóak. A gyerekek számára extra puhaságot biztosítanak a viselés első pillanatától kezdve, a szülők számára pedig garantálják az egyszerű és problémamentes öltöztetést.
Emellett a bambusz sokkal nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a pamut, így biztosítja az egész napos kényelmet és az egészséges környezetet a bőr számára. A bambuszrostból készült anyag lélegző tulajdonsága révén télen meleg, nyáron pedig hűvös érzetet kelt.
A puhaság és a kényelem ellenére pedig az anyag rendkívül strapabíró és masszív, illetve rugalmas. Ennek köszönhetően a legmozgékonyabb gyerekek is imádni fogják, a szülőknek pedig nem kell amiatt aggódniuk, hogy akár hétről hétre új ruhákat vásároljanak a növekvőben, fejlődésben lévő csöppség számára.

Mindezek mellett pedig azt is elmondhatjuk, hogy a bambuszból készült babaruha igazán különleges. És habár külföldön egyre többen használják és egyre nagyobb trend és rajongótábor övezi, hazánkban még kuriózumnak tekinthető. Így azok a szülők is imádni fogják, akik imádják az exkluzív dolgokat és szeretnek az elsők közt lenni az új, működőképes megoldások kipróbálásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .