Blogzine

A Revolut elindítja ETF-kereskedését Európában

  • A Revolut ügyfelei az EGT-n belül több mint 100 ETF-fel tudnak majd kereskedni, a minimális befektetési összeg pedig 1 eurónál kezdődik.
  • Az ETF-ek diverzifikált, többek között részvényeket és kötvényeket is tartalmazó eszközportfóliónak való kitettséget kínálnak, mindezt a Revolut appon belül, segítve az ügyfeleket a befektetési kockázatok kezelésében, valamint a befektetések keresésére fordított költségek és idő csökkentésében.
  • A termék bevezetéséhez a Revolut összefogott az Upvesttel – ez a német fintech vállalat az egyik piacvezető az olyan (biztonságos, API-alapú értékpapírokra épülő) infrastruktúrák terén, amelyek lehetővé teszik a fintech vállalatok számára, hogy kínálatukban bármilyen típusú befektetési terméket szerepeltethessenek.
  • A Revolut az ETF-kereskedéssel most tovább bővíti befektetési kínálatát az EGT-n belül az után, hogy 2023 márciusában sikeresen elindította európai kereskedési egységét és az amerikai tőzsdén jegyzett részvények EGT-re történő kiterjesztését.
  • Az ETF-ekkel történő kereskedés a megengedett limiteken belül jutalékmentes lesz – ugyanúgy, mint az amerikai tőzsdén jegyzett részvények esetében.

A Revolut, a világszerte immár 29 millió ügyféllel rendelkező pénzügyi szuperapp a mai napon bejelentette, hogy az Európai Gazdasági Térségben (EGT) minden ügyfele számára bevezeti az ETF-kereskedést. A mai naptól kezdve a Revolut Securities UAB ügyfelei EGT-szerte több mint 100 ETF-hez hozzáférhetnek, a minimális befektetési összeg pedig mindössze 1 euró. A Revolut az új ETF-kereskedési ajánlatát az Upvesttel együttműködve fejlesztette ki. Ez a berlini székhelyű, befektetési infrastruktúrákkal foglalkozó fintech cég nagymértékben skálázható befektetési API-kra specializálódott.

Az ETF az angol Exchange Traded Fund kifejezésből alkotott betűszó, amely tőzsdén kereskedett alapot jelent. Az ETF-ekkel az ügyfelek egyszerűen és rugalmasan diverzifikálhatják a piaci kitettségüket, hiszen ezek az alapok különböző értékpapírokba – például részvényekbe vagy kötvényekbe – fektetnek be, így sok időt és költséget takarítanak meg az ügyfeleknek az egyes értékpapírokba külön-külön történő befektetéseihez képest. Az ETF-ek vonzó megoldást jelentenek azon ügyfelek számára, akik hosszú távon kívánnak befektetni, és ők maguk nem akarnak túl sokat foglalkozni a kereskedéssel.

Mától a Revolut az ETF-ek tekintetében átfogó lefedettséget kínál a feltörekvő iparágakra – például a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a hidrogén és a big data –, de a bevett ágazatok, mint a videojátékok, az erdőgazdálkodás, az elektromos járművek, a tiszta energia vagy a felhőalapú számítástechnika, valamint a hagyományos iparágak esetén is, többek között a technológia, az egészségügy, az energia, az utazás és szabadidő, és a biotechnológia területén. Az ajánlat a globális indexek többségére, köztük az S&P 500, a NASDAQ, a DAX és a FTSE indexre is kiterjed. A felhasználók úgy diverzifikálhatják a portfóliójukat, hogy nemcsak részvényeket, hanem kötvényeket és árukat is lefedő ETF-ekbe fektetnek be.

A Revolut segítségével a befektetések mindenki számára elérhetőek: az ETF-ek esetében a minimális befektetési összeg csupán 1 euró. A Revolut appban az Irányítóközpont felületén a „Tőzsde” menüpontra koppintva az ügyfelek a befektetni kívánt pénzösszeget át tudják mozgatni ETF-ekbe. A felhasználók valós időben ellenőrizhetik az ETF-jeik teljesítményét folyamatosan frissülő figyelőlisták, kereskedési grafikonok és piaci hírek segítségével – mindezt a Revolut appon belül. A csomagtól függően az ügyfelek havonta 1 (Standard), 3 (Plus), 5 (Premium) vagy 10 (Metal) ingyenes kereskedést hajthatnak végre. Az ingyenes limit túllépése után minden egyes kereskedésre 0,25%-os (minimum 1 euró) változó díjat kell fizetni. A Revolut emellett letétkezelési díjat is alkalmaz, amelynek mértéke a felhasználói eszköz piaci értékének évi 0,12%-a, de ezt havonta számítja fel.

A Revolut azt tervezi, hogy a következő hónapokban az Upvesttel együttműködve európai tőzsdén jegyzett részvényekkel és más kereskedési termékekkel bővíti kínálatát.

Rolandas Juteika, a Revolut EGT-ért felelős befektetési és értékpapír-kereskedési igazgatója:
„Célunk, hogy tovább bővítsük kínálatunkat a befektetési és értékpapír-kereskedési területen. Az ETF-ek bevezetésére most az után kerül sor, hogy idén márciusban sikeresen elindult a Revolut Securities Europe UAB kereskedési vállalat és az amerikai tőzsdén jegyzett részvényeket az egész EGT-re kiterjesztettük. Ezenkívül hamarosan további befektetési termékek egész sorát fogjuk bevezetni, többek között az EGT-piacokon jegyzett részvényeket, valamint befektetési alapokat, kötvényeket, robo-tanácsadási szolgáltatásokat és egy kifinomultabb kereskedési platformot a tapasztalt kereskedők számára.

Amikor lehetséges partnereket kerestünk, akik az európai ügyfeleink számára hozzáférést biztosítanak az ETF-ekhez, európai tőzsdén jegyzett részvényekhez és egyéb kereskedési termékekhez, az Upvest volt az első számú választásunk. Olyan infrastruktúrát kínáltak, amely lehetővé tette számunkra, hogy közvetlenül az EGT-beli kereskedési vállalatunk működésbe lépése után, rövid időn belül ETF-eket kínáljunk ügyfeleinknek.”

Martin Kassing, az Upvest alapítója és vezérigazgatója:
„Befektetési API-nkkal még soha nem volt ilyen egyszerű befektetési termékeket kínálni Európa-szerte, és ügyfeleinknek maximális szabadságot biztosítani a saját igényeikre szabott API programozásában.
A Revolut a világ egyik legnagyobb neobankja, és csak a legjobb szolgáltatókat választja ki. Izgatottan várjuk az együttműködésünket, amely új fejezetet jelent vállalatunk életében.”

 

Megosztás