Blogzine

Ezek a legjobb videótípusok a cégeknek

A médiafogyasztási szokások folyamatosan változnak, ahogy erre a célzott kutatások újra és újra rávilágítanak. A multimédiás tartalmak előrenyomulását már régóta jósolják a marketingben jártas szakemberek, ám ez a tendencia mostanra mutatkozott meg igazán. Napjainkban bátran kijelenthető, hogy a sikeres marketingstratégia elengedhetetlen része a videó készítés. De vajon miért annyira lényeges ez?
Irány a YouTube, és/vagy a TikTok!
A marketing ügynökség évek óta figyeli azt a jól kirajzolódó mintát, ami végül elvezetett oda, ahol ma tartunk. Manapság a videós jelenlét az online felületeken gyakorlatilag kikerülhetetlen, már ha a cél egy sikeres marketingstratégia felépítése és megvalósítása. Soha ezidáig nem örvendett ekkora népszerűségnek sem a YouTube, sem a TikTok. Ezen kívül egyre több vállalat vonultat fel jobbnál jobb videókat a honlapján, és a statisztikák szerint ez a jó irány, mert a médiafogyasztók sokkal szívesebben néznek videót, mint olvasnak blogot például. Ez a fajta médiamegjelenés valóban kedvez a gyors információszerzésnek, ráadásul ingerekben sem szegény jobb esetben. A képi világ majdnem az összes érzékszervünket megdolgoztatja. Hat az érzelmeinkre, s ez itt a kulcsgondolat, ezért állíthatóak a marketingcélok centrumába a videók.

Mik a konkrét előnyök?

A videó gyártás konkrét előnyei között az élen szerepel a könnyed, gyors kommunikáció az ügyfelekkel. A videó nagyszerű platformot kínál az infók tempós továbbítására, áramoltatására. A termékek, szolgáltatások kifejezetten érdekesen mutathatóak be, akár működés közben is, így az írásban közölt ismertetők száraz, olykor unalmas jellege helyett az érdeklődők egy pezsgő, izgalmas infóbombával találhatják szemben magukat, mégpedig egyszerűen megemészthető formában.
A szakértői interjú, a termékbemutató, az image videó, a rendezvény videó egytől-egyig olyan top videókategóriák, amik segítségével a marketingtevékenység a csúcsra járatható. Az emlegetett tendencia ráadásként még nem érte el a csúcspontját, azaz a jövőben további erősödés várható, már ami a multimédiás tartalmak fogyasztását illeti. Úgyhogy megéri tervezni és élni vele!

Megosztás