Magyar tulajdonba kerül és Rewin névre vált az Edenred

Magyar tulajdonba kerül és Rewin néven működik tovább az Edenred, a hazai, széles körben elkölthető juttatási piac legnagyobb szereplője. A társaság vezetői tisztségének várományosa Gyenes András résztulajdonos, aki az Unilever regionális vezérigazgatója, valamint a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese volt korábban. Az új márka a cég jelenlegi teljes szakértőgárdájával, illetve megszokott szervezeti rendjében működik tovább.

Hamarosan Rewin néven lesznek elérhetők azok a munkáltatói és B2B juttatások, amelyeket jelenleg az Edenred Magyarország kínál a munkáltatóknak, közvetetten a munkavállalóknak, illetve egyéb üzleti partnereinek. A névváltás egy akvizíciós folyamat lezárását követően valósul meg, amelynek eredményeképp legkésőbb 2023. év végéig hazai tulajdonba kerül az Edenred magyar leányvállalata. Az új tulajdonosok között – egy családi vagyonkezelő, a ZMH Csoport mellett feltűnik Gyenes András, aki az FMCG, kereskedelmi, szolgáltató és távközlési szektorból ismert, nemzetközi hírű felsővezető, az Unilever korábbi regionális vezérigazgatója és a Magyar Telekom egykori vezérigazgató-helyettese, a Rewin ügyvezetői tisztségének várományosa.

„Az Edenred elfogadta befektetői csoportunk ajánlatát. Az átvétellel az új tulajdonosok egyrészről biztosítják a hazai piacon 30 éve jelen lévő vállalat folytonos működését, másfelől elkötelezettek a termékkínálat további fejlesztése, így például az innovatív digitális fizetési megoldások bevezetése mellett” – mondta a változás kapcsán Gyenes András, aki az utóbbi években a hazai startup világban tevékenykedett mentorként és befektetőként.

A juttatások piaca, követve a munkaadók és a munkavállalók igényeit, világszinten növekszik. A népszerűség egyik legfőbb oka, hogy a hagyományos papíralapú utalványok mellett a korszerű, biztonságos, kényelmes és gyors digitális fizetési megoldások a munkáltatói és B2B juttatások piacán is egyre nagyobb teret nyernek. Az új tulajdonosok egyik legfőbb célja, hogy ez a növekvő piaci kínálat a magyar cégek számára a jövőben is rendelkezésre álljon. Éppen ezért a márka- és névváltást követően a Rewin megkezdi új, saját digitális termékfejlesztését, illetve annak piaci bevezetését.

„A Rewin olyan, a munkaadók, az üzleti partnerek és a szociális szféra változó igényeire reagáló, valódi értéket teremtő megoldásokat kíván biztosítani, amelyek hozzájárulnak – többek között – a munkavállalók elégedettségéhez és a dolgozók megtartásához, miközben összhangban állnak azon nemzetközi trendekkel, amelyek a célzott juttatások eredményességét és növekvő népszerűségét célozzák” – emelte ki Gyenes András. A Rewin – tette hozzá – átveszi az Edenred Magyarország teljes szakértőgárdáját, stratégiájában épít az általuk felhalmozott egyedülálló tudásra, tapasztalatra és piacismeretre, ezzel is biztosítva ügyfelei számára a folytonosságot és a szolgáltatások megszokott, magas színvonalát.

A tranzakció lezárása az ilyen folyamatokban szokásos szerződéses és adminisztratív jellegű feltételek teljesülését követően legkésőbb 2023 végére várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .