Blogzine

Startup mega-konferencia most pénteken! (frissítve)

Megvannak a közösen tartandó, most pénteki TechShow-CESA-Fintech&Sales Demo Day döntősei. A cikk végén van egy kis Central European Startup Awards infó-löket is.

Kiválasztották a hazai digitális ipar leginnovatívabb fejlesztéseit bemutató TechShow, a startup cégeket és a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatokat összekötő Fintech&Sales Demo Day, valamint a régió legkiemelkedőbb induló vállalkozásait ünneplő Central European Startup Awards döntőseit. Május 30-án az érdeklődők többek között olyan innovációkat tesztelhetnek a Grundon, mint a pilótáknak fejlesztett okosszemüveg, a háztartási sörfőzést katalizáló automata eszköz, vagy a génmódosított baktériumok használatán alapuló természetes fényforrás.

A Magyar Innovációs Techshow (HITS)

A tavasz egyik legnagyobb startup eseményén számos hazai fejlesztéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A TechShow Dojcsák Dániel, Gálffy Csaba, Honti Pál, Kékesi Zsuzsa, Kubatov Márk, Dr. Magyar Gábor, Pásztor Aurél, Pistyur Veronika és Zsembery Levente neveivel fémjelzett zsűrije összesen 17 projektet jelölt a rendezvény shortlistjére.

 

Az idei HITS-en kiállítók az élet legkülönbözőbb területein hasznosítható fejlesztéseket mutatnak be. A sokszínűséget jól mutatja, hogy az élmezőnyben helyet kapott a pilótáknak készült okosszemüveg, az Aero Glass, a háztartási körülményekre optimalizált automata sörfőző rendszer, a Brewie, a természetes fényforrást biztosító bio-light koncepció, a Bio.display, az okostelefon fejlesztők munkáját megkönnyítő TestJockey, a mobiltelefonok lehallgatását ellehetetlenítő CrypTalk, vagy a HR-eseknek fejlesztett kompetencia alapú webes videointerjú platform, az indivizio+. A teljes lista itt tekinthető meg.

 

A Fintech&Sales Demo Day

 

Az első hazai B2B, azaz a startupok és nagyvállalatok együttműködési lehetőségeire fókuszáló versenyen, a Fintech&Sales Demo Day-en további izgalmas csapatok bemutatkozása várható. A független, szakmai és pénzügyi befektetőkből álló zsűri által legjobbnak ítélt 10 fintech&sales startup a rendezvényt megelőzően képzésen vesz részt, mely a folyamatos visszamérés és értékelés jegyében zajlik, neves hazai és nemzetközi mentorok és coachok közreműködésével. A felkészítés célja, mind a résztvevők, mind a hallgatóság számára a professzionális, akár szilícium-völgyi minőség elérése.

 

A hallgatóság a délelőtt folyamán megismerkedhet többek között a Cashbackpoint Angliában már bejegyzett, tipikusan fintech&sales jellegű, kedvezményt biztosító vásárlási szolgáltatásával, továbbá a hatalmas mennyiségű webes szöveges információt feldolgozó és azzal a vállalati döntéseket segítő szoftvert működtető, már több vállalattal együttműködő Neticle-lel. A résztvevő startupok között a Blummer Tamás nevéhez fűződő Bits of Proof is képviselteti magát egy olyan webes szolgáltatással, amely Bitcoin tárolására és használatára alkalmas hardver modult támogat.

 

A délelőtti program során pitchelő startupok szakmai zsűri, valamint a több mint száz résztvevőt számláló nagyvállalati partnerek, résztvevők előtt mutatkoznak majd be.

 

 

 

A Central European Startup Award

 

Az idei TechShow-val és Fintech&Sales Demo Day-jel egyszerre kerül megrendezésre egy új regionális ambíciójú kezdeményezés, a Central European Startup Awards (CESA) díjkiosztó gálájával. A legjobb osztrák, bulgár, cseh, magyar, lengyel, román, szerb és szlovák startup vállalkozók és az ökoszisztémát támogató egyéb szereplők kiválasztása a közelmúltban zárult, a nemzetközi díjátadón résztvevők listáját hamarosan publikálják a szervezők.

 

Ha valaki nem tud részt venni az eseményen, az erről a linkről letölthető alkalmazás segítségével ingyenesen élőben nyomon tudja követni a programokat.

***

CESA, azaz Central European Startup Awards infók

Május 30-án kerül megrendezésre az első Central European Startup Awards, ahol 8 ország legígéretesebb vállalkozásai mérik össze erejüket, hogy kiderüljön, kik a legjobbak a régióban!

CESA Logo Landscape

A Central European Startup Awards azért jött létre, hogy soha nem látott méretben és keretek közt mutassuk be és ünnepeljük meg a Közép-kelet-európai startup ökoszisztéma legjobbjait. A Central European Startup Awards célja, hogy a régiót felkerüljön az európai startup térképre és, hogy hosszútávú együttműködés jöjjön létre a startupok között egy régiós ökoszisztéma megteremtésére.

 

A startupok és támogatóik március és április során nevezhettek, amelynek eredményeként több, mint 1000 nevezés érkezett a régióból! A nagykövetek és a független zsűri tagjainak segítségével kiválasztott shortlistesek nyilvános szavazás során gyűjthettek további pontokat a továbbjutás céljából.

 

Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Lengyelország, Bulgária és Magyarország nagykövetei helyi események keretén belül hirdetik ki a nemzeti győzteseket. Az eseménysorozat utolsó állomása a budapesti Google Ground, ahol május 30.-án egy rendkívül látványos díjátadó keretén belül a regionális ökoszisztéma tagjai gyűlnek össze, hogy megmérettessék magukat az alábbi 6 kategóriában:

 

– Startup of the year

– Best service provider

– Best designer startup

– Founder of the year

– Best investor

– Developer heroes

 

Az egyes kategóriák győztesei értékes díjakat vihetnek majd haza, többek között 100.000 dollár értékű Google és 15.000 dollár értékű Amazon felhőszolgáltatás, üzleti és jogi tanácsadás a White Summers jóvoltából, valamint belépőjegyek a nemzetközi Pioneers és Craft fesztiválokra is gazdára fognak találni.

 

A díjkiosztó gála május 30-án kerül megrendezésre a nemrég nyílt Google Ground-on. A résztvevők nappal a Magyar Innovációs Tech Show programján vehetnek részt, ahol többek közt lesz panelbeszélgetés a Google és a Facebook vezető beosztású munkatársaival is, illetve találkozhatnak a régió legjobb feltörekvő startup sztárjaival. Az est fénypontja a Central European Startup Awards díjkioztó gálája különleges látványelemekkel, artistákkal teszi felejthetetlenné az egyébként sem hétköznapi eseményt. Az este élő zene kíséretében networkinggel és kötetlen szórakozással folytatódik.

A teljes árú jegyekhez 99,00 euróért  lehet hozzájutni a rendezvény weboldalán. A jegy egyúttal belépésre jogosít az egész napos Magyar Innovációs Tech Show konferenciára is.

 

Bővebben a Central European Startup Awards-ról:

A Startup Awards koncepciója 2012-ben született meg az észak-európai régióban. A 2014. májusban lezajló második Nordic Startup Awards-ot idén testvér-rendezvényként követi az első Central European Startup Awards, melynek célja hogy közelebb hozza egymáshoz a közép-kelet-európai országok startup ökoszisztémáit, továbbá hogy hidat építsen a két régió szereplői között. A két rendezvénynek közösek a szervezői, a tanácsadó-testülete, továbbá a zsűritagok döntő része is.

Megosztás